Jag bara är

Vet ni? Det är rätt tråkigt att inte jobba. Jag saknar att ha någonting att göra om dagarna, träffa folk och vara "nyttig". Just nu går jag mest bara hemma hela dagarna och bara är.

Grejen är den att jag inte heller har någon direkt energi till att göra någonting. Dessutom kan jag inte heller göra så mycket eftersom min rygg inte är helt hel och magen spänner på grund av sammandragningar. Pust...

Det är världstråkigt att bara vara.

Magen växer


Bebisens namn

Äntligen har vi bestämt vilka namn vår bebis ska ha. De är såå fina! Hihi, synd bara att ni inte får veta nåt förrän efter förlossningen... ;)

V.31

Nu är jag i vecka 31 (30+3). Igår var jag hos barnmorskan på MVC och tog de vanliga måtten osv.

Sf-måttet
31 cm

♥-slagen
138 slag/min

Min vikt
81,1 kg

Senare under dagen hade vi dessutom vår första föräldragrupp. Det var kul att få träffa några andra som också är gravida och ska ha barn ungefär när vi ska ha. Det är fyra träffar kvar och det blir ungefär en träff/vecka. På vår tredje träff ska vi få gå på sightseeing på förlossningen. Det blir intressant, eftersom jag aldrig har sett hur det ser ut där. :)


Magen i v.29 (28+2). Ser ni att naveln hade börjat puta ut då? :) Och inte en enda liten bristning på magen.



Magen i v.31 (30+1). Nu ser man lite bristningar där framme på magen, även i den här vinkeln...


Kolla in bristningarna som mitt i allt (!) bara var där. På två dagar hade de dessutom fördubblats.. Och det är ändå drygt 8 veckor kvar till BF.. Gosh!

Singstar PS2 till PS3? - Jajemen! :)

För ungefär en vecka sedan var jag på Åhlens och fyndade spel och filmer på medieavdelningens rea. Där hittade jag "Singstar - sing along with Disney" till PS2 för bara 140 kr och var på vippen att köpa den direkt, när nånting inom mig stoppade mig och sa att det kanske inte går att spela på PS3. Och tur var väl det! För många oroliga samtal till lillebror, Dennis och en kompis, senare fick jag veta att PS2-spel tydligen inte är kompatibla med PS3-konsollen. Gaaah! Men jag googlade i närmare 40 minuter och till slut hittade jag en kommentar på ett forum som sa att Singstar-spel ska fungera ändå. Därför köpte jag spelet, i hopp om att den enda lilla själen skulle ha rätt.


Singstar-spel till PS2 fungerar faktiskt till PS3-konsoller - även om det inte är den bakåtkompatibla PS3-konsollen man har. :)


Idag provade jag sätta in min nya Singstar PS2 i vårt PS3. Där skivan kom upp i menyn stod det att den inte var kompatibel till PS3 eftersom det var ett PS2-spel. Då tog jag ut skivan och satte i min vanliga "Singstar Vol.3" till PS3 istället och det spelet startade. När jag sedann hade valt spelare och allt annat kom jag till min låtlista där man kunde trycka "SELECT" för att byta skiva, vilket jag gjorde. Då stoppade jag in mitt Singstar PS2-spel och en mätare kom upp på skärmen som sa "Kontrollerar skivan". Mätaren gick till 100 % och vips! så var jag på min låtlista igen, men som nu var uppdaterad med en massa härliga Disney-videor. Jag provade spela och det gick jättebra! Det fungerade! :)

Däremot fungerade det inte att från min nya "låtliste-meny" byta skiva tillbaka till min PS3-skiva, då kontrollmätaren sa att den skivan inte var en Singstar-skiva(?)! Så för att spela låtarna på min PS3-singstarskiva fick jag avsluta spelet och då byta skiva tillbaka till treans. Då var allt som vanligt igen.

ALLTSÅ:
  • Det går att spela Singstar-spel till PS2 på sin PS3-konsoll - OM man redan ägen ett Singstar-spel till PS3.
  • Man måste starta sitt PS3-singstar först, för att sedan i låtmenyn kunna byta skiva och då sätta in sitt PS2-singstar.
  • För att kunna spela sitt PS3-Singstar när PS2-Singstar är igång, måste man först avsluta spelet för att sedan i sin Playstation-meny byta skiva till sin PS3-Singstar och då starta upp spelet igen.