Lekkompisarna

Jag bloggar lite med mobilen från sängkanten medan Linus käkar och sover om vartannat. :)

Idag kom Ulrika och Robin och hälsade på hos oss med deras lilla Julia. Vi fikade och hade trevligt och Julia lekte med Linus. :) Dennis hade gjort en havresmulpaj med jordgubbar, men jag hade glömt att ta ut den ur ugnen när den var klar, så den blev lite bränd.. Oops! Så går det när man har på tok för mycket i huvudet... :( men förutom kanten, som hade blivit bränd, var den god. :) tack, älskling!

Mitt i fikat kom Therese med Charly och Nadja (och så klart lilla älsklingen i magen, som ju ska flytta ut om ca tre veckor). :) De fick också fika medan Dennis och Robin flydde till vardagsrummet för att se på fotboll och spela tv-spel. Pojkar... ;D Vi flickor (och Linus) satt så fint i köket och fikade under tiden. :)

Efter fikat lekte kidsen mer eller mindre tillsammans. De verkade ha rätt kul ändå, trots att både Julia och Nadja blev riktigt sotis om någon närmade sig just dennes mamma. :D Charly är för stor för sånt och Linus är för liten - än så länge, men snart börjar nog han också.

När Ullan, Jullan och Robin for iväg skulle de hämta pizza, så då blev jag också sugen och bestämde mig för att hämta mat till mig och Dennis också. Jag tog en pizza och Dennis en kebabrullemeny från Sibylla. På Sibban hade vi ett fullt stämpelkort, vilket ju betyder 30 kronor rabatt, så hans mat kostade bara 39 kronor och på Pizzabagar'n hade vi också fullt kort och fick därför en gratis pizza (förutom den "glutenfria avgiften" på 10 kronor). Så totalt kostade all vår mat 49 spänn. Toppen! :)

På kvällen kollade vi på thrillern "Shutter Island" som gick på fyran. Den är jättebra. :) Och mitt i filmen pausade jag teven och drog väg till Ica med Mollsan och köpte godis. När vi kom hem igen startade vi filmen igen och kollade vidare med vårt lösviktsgodis och coca cola. :)

Hur klockan har hunnit bli så här mycket vet jag inte, men nu har iaf Linus somnat här precis intill mig och jag känner hur mina ögonlock blir allt tyngre för varje ord jag tummar hit. Det är nog bäst att sova nu så vi får en dag imorgon också. :) Natti natt!


6 månader

Kan ni förstå? Idag blev Linus 6 månader gammal. Det är helt sjukt vad tiden har gått fort! 6 månader. Ett halvår. Min lilla kille. Tänk, jag har fått ha honom i mitt liv i ett halvår redan. Jag har varit hans mamma i ett halvår. (Då räknar jag inte med graviditeten, även fast jag väl ändå var hans mamma och hade honom i mitt liv under den också). Min fina, fina, lilla kille. Jag älskar honom så otroligt, ofattbart mycket! Han är det bästa som hänt mig och han gör min värld till ett paradis. Jag kan knappt fatta det.

Tänk att det idag är ett halvår sedan jag födde honom. Som han kom hit till oss. Det var en rätt tumult start, men allt har ju gått bra sedan dess, trots att han ville skrämmas lite och göra en minnesvärd entré till världen. ;) Jag kan inte fatta att det är så länge sedan vi var på förlossningen och sedan på neo med honom. Det känns som om det var igår. Men mycket har hunnit hända sedan dess. Han har verkligen hunnit bli en egen liten individ, som vi alla älskar. ;)


Linus, mamma älskar dig mest av allt! Puss och kram på halvårsdagen, min storkille! ♥


Gåstolen


Min storkille för två veckor sedan när han knatade omkring i sin gåstol.


Sötungen!


Finaste :)

Kusinerna

För drgt två veckor sedan kom Linus kusin Nadja och hans faster Therese med bebisen i magen på besök. Linus och Nadja lekte och busade och Nadja tog Linus leksaker så han fick vara utan, men kul var det ändå! :)


Lilla biet och lilla stjärnan


Superglada, söta, fina Nadja.


Nadja tycker att Linus antenner är intressanta.


"Hihi, varför har han såna där på huvudet?"


Sötisarna :)


"Nej, du får inte ha din leksak. Jag ska ha den!" :D


Leka på täcket.


Mitt fina lilla hjärta.


Kolla på tv. :)


Födelsedagskort


Framsidan av det grattiskort som min mormor fick när hon fyllde år.



Grattiskortet min svägerska
Therese fick när hon fyllde 21 år.


Grattiskortet som mamma fick när hon fyllde år förra året.


"Fylla jämnt"-kort


Utsidan av grattiskortet som jag gjorde på beställning av mamma till min moster Marlenes 30-årsdag.


Handväskekortet jag gjorde till min moster Marlenes 30-årsdag.


Insidan av Marlenes handväskekort.


Kortet jag gjorde till min farfars 75-årsdag.


Kortet jag gjorde till min svärfar när han fyllde 50 år.


Kortet jag gjorde till min
fasters 50-årsdag.

Bröllopskort

Min moster Lisette gjorde en beställning på ett bröllopskort till en av hennes kompisar som skulle gifta sig. Kompisen blev jätteglad. Här är resultatet. :)

 


Framsidan av bröllopskortet.



Insidan av kortet där Lisette bad mig lämna en sida blank för att själv kunna skriva en grattishälsning.


Baksidan av kortet.

 

Och en tavla jag gjorde till min moster Lisette och hennes Lars när de gifte sig. Tanken var att de själva skulle sätta in en bild på dem sedan, men jag vet inte om de gjorde det. :D


Lisette och Lars bröllopstavla. :)


Bebiskort

Visst är jag rätt grym ändå på att göra kort? ;)


Ett "välkommen till världen"-kort till mitt kusinbarn
Maja.


Insidan av Majas kort.

 


Dopkortet jag gjorde till mitt kusinbarn Maja.



Insidan av Majas dopkort.

 


Dopkortet till min kusin Benjamin.



Insidan av Benjamins dopkort.

 


Linus kompis Liiams "välkommen till världen"-kort.


Insidan av Liiams kort.


Och så två "välkommen till världen"-tavlor. :)


Dennis systerdotter Nadjas tavla.


Min kusin Benjamins tavla.

Glad påsk!


Mobilen ur Linus synvinkel

Mobilen som Linus har fått av gammelmormor och -morfar är så fin, tycker Linus när han ligger i vår säng och kikar upp mot taket där jag hängt den i fläkten :)


Hälsa på gammelmormor

Igår åkte vi till min mormor och morfar och hälsade på. Morfar var på jobbet, men mormor var hemma och även Marlene och Micaela.

Linus satt i mormors famn och lekte med en flaska som han tyckte var väldigt intressant. :) Jag och Molly gick på en liten prommis i fina vårvädret. Och Linus hade på sina solbrillor för att inte bli bländad av solen när vi åkte bil. :)


Gåstol modell 1987

Så här såg Linus ut i söndags när han fick låna farbror Mattis gamla gåstol. En precis sådan har jag också haft när jag var bebis. :) Linus gick omkring och sög på tummen och blev under min powernap också förvandlad till prinsessa av någon. :O :)


Äta nycklar och kasta nycklar

Linus sitter för första gången själv (med stöd) i en barnmatstol. Nu sitter han där och äter på nycklar som hans farmor stoppade dit åt honom. Och efter en stunds smaskande på dem, kastar han ner dem på golvet och faster Tilda plockar upp. Och så börjar allt om. Äta nycklar. Kasta nycklar. Faster plockar upp. Hihi, fränt att han har börjat komma på det nu. :D


Trött förrymd fånge

Linus tog en tupplur innan vi åkte upp till Dundret för att se när hans fastrar och bonuskusin åkte Barnens Dundret Runt. Fast vi hann inte se dem åka.. Vi kom fram försent. Nästa år tycker Dennis att Linus kan åka. Jisses! Min bebis. Han som inte ens kan sitta själv än. Inte kan väl han ändå vara så stor nästa år att han kan gå själv och till och med åka skidor... Fast då är han ju nästan 1,5 år redan! Oj, vad fort tiden går! :D ja, då kan han nog åka lilla rundan på 500 meter. :)

När vi åkte ner från Dundret släppte Dennis av mig, Linus, Tilda och Molly vid Sjöpen så promenerade vi hem till Dennis familj medan latmasken Dennis åkte bil dit. ;)

Nu sitter vi och väntar på att Krister ska laga klart goda maten så vi får luddag. :) Linus sitter i faster Thereses famn och leker med Nadja. Och jag väntar på att mitt mobilbatteri ska dö.. :(