Sötgumman

Lite bilder på Molly - igen ;)


Söt och redo att gå ut i kylan. Två stickade tröjor och skor :)


Dags för bad igen, men den här gången i badkaret. Hon var inte precis entusiastisk den här gången heller.. ;)


Liten och söt


Den här gången fick mamma vara med för att det skulle gå


Söt och blöt :)


Slut efter badet ^^


Molly i en av sina konstiga sovställningar :D


Lucas hälsar på


Se bara vilka framsteg det har blivit! Nu kan Molly och Lucas slappna av så mycket med varandra att de faktiskt kan sova bredvid varandra :) Wow!


Sötgumman mitt i hallröran :)


Molly och Tia när han sov här för första gången. :) Båda hade rolig sovstil.. ^^ Sötisarna :)


Molly med sin nya pipis-glass i nya leksakslådan (hon har i princip ätit upp sin gamla... :O )


Molly med husse


Finaste lillgumman


Så söt!


Efter att ha varit tyst en stund och vi varit bombis på att hon låg i hallen och sov, upptäckte jag henne sovandes på mattan i köket tillsammans med min mössa.. Jag gissar att den hade fått känna på hennes tänder... :D Smygande liten vovve :)


Molly idag när vi väntade på skjuts till barnvakten och dopet :)


Mollys favvo-leksak kaninen fick bada idag. Jag tror att den blev lite nerkissad sist den och Molly hälsade på hos Pricken... :S


Sötisen passade på att vila på toan när mamma handtvättade favvosen :)

Dop

Bilder från mitt kusinbarns dop som var idag. :)


Prästen, Ellie, Ante med lilla Maja och Felicia


Föräldrarna med minstingen


Pappa fick hälla dopvattnet


Hela familjen och prällen


Maja och prästen


Mamma myser med sin dotter :)


Pappa fick hålla ljuset också ^^


Bara familjen


Hemma. Busig i partyblåsan :)


Min faster Vega (tjejernas farmor) håller i Flisan :)


En supersöt duk som Vega har gjort i lappteknik till Ellie, efter Ellies design :) (Jag vill också kunna sy sånt där fint...)


Farmor och farfar fikar


Farmor med Maja


Jag fick också hålla i Maja en sväng :)


Flisan hade fullt upp i sitt rum med att leka med sin docka Barbie. :)


Lillgammal med barnvagn ^^


Ante


Min biologiska pappa Ove


Jag och pappa


Glad Ellie :)


Jättesnygg väggljushållare som Ante och Ellie hade fått av Jessie för några år sedan. Precis en sån där vill jag ha. Den var så fin med de färgade ljushållarna. :) Jessie, var har du köpt den? ;)


Majas kort :)

Här är bilder på kortet som mitt kusinbarn Maja fick idag när hon döptes. Egenhändigt hopknåpat. :)


Fram- och baksidan


Insidan


Doppresenten. Ett halsband med en liten sko med Majas månadssten juli på. :)


Kolla här vad mallig jag blev när jag kom in till Ante och Ellie. Rakt fram i ett litet vitrinskåp var det förra kortet jag gjorde till Maja, när hon föddes och stenen som det står "En flicka" på och är små fotspår på. :) Jag har fler och bättre bilder på det där kortet, men inte på den här datorn..

Nattens goda gärning

Igår kväll när jag skulle ut och rasta Molly vid elva-tiden, var det någon konstig rökluk i trapphuset. Jag rastade iaf Molly och när hon var klar lämnade jag henne in till Dennis för att kunna undersöka röklukten. Den var stakare ju högre upp man kom i trapphuset (vilket ju kanske inte är så konstigt eftersom att det ju stiger upp..). Jag såg iaf ingenting, men kände tydligt den där konstiga röklukten. Det var inte någon vanlig "det brinner"-lukt, men ändå rökig..

Hur som helst bad jag Dennis också gå ut och lukta för att jag skulle få bekräftelse på att jag inte var knäpp. :) Dennis kände också samma röklukt så jag bad honom kolla upp numret till Securitas. Jag ringde dem och en otrevlig stockholmare i andra änden malde på "vad handlar det om?" när jag undrade om jag hade kommit till Gällivare och sa att jag ville prata med någon här. Till slut kopplade han vidare mig till en tjej på Securitas larmcentral. Hon var mycket trevligare (och lät faktiskt som min kompis Sanna) och lovade att skicka ut någon från Securitas i Gve.

Efter kanske tio minuter hörde jag en bil köra in på gården och någon komma in i porten. Sedan kom det två brandbilar med blåljusen på och även en ambulans. Min mobil ringde och det var brandchefen (?) som stod i trappan. Jag öppnade våran dörr och han sa att han inte kände någonting och att allt var lugnt.

Jag är glad att de tog min anmälan på så stort allvar, så de kunde kontrollera varifrån lukten kom, för sån där lukt har jag aldrig förut känt, och att hela trapphuset luktade konstigt så där sent på kvällen var jättekonstigt! Dock kändes det jättedumt när brandchefen sa att han inte kände någonting och det hade blivit sånt där pådrag (med två brandbilar, ambulans och Securitas). Jag sa att jag hade ringt Securitas för att de luktade konstigt, men att det skulle bli sånt där pådrag trodde jag inte.

Som tur var kände de andra i skaran som kommit med brandbilarna/ambulansen/Securitas att det luktade konstigt. Det visade sig att brandchefen var täppt i näsan... :P Hela gänget gick upp för trapporna till våning 3 och 4 (vi bor på 2) och började försöka ta reda på vad det var som luktade. Jag stod i trappen hela tiden och lyssnade och svarade på frågor. De funderade om det bodde några äldre där uppe och det sa jag att det gjorde. De trodde att någon hade dött, att det var det som luktade. Sedan började de spekulera om någon hade kissat på sig..

De började ringa på dörrarna där uppe, men ingen öppnade (vad jag hörde). Jag hörde att brandmännen låste upp en dörr, men lukten kom inte därifrån. Till slut hittade de rätt dörr och låste upp den. Då hörde jag ambulanskvinnan ropa "(namn), bli inte rädd nu. Du har glömt plattan på". Det visade sig att mannen hade glömt plattan på och låg och sov. Dock hade det inte börjat brinna - än. Brandmännen tackade mig och sa att vi kunde gå och lägga oss för att det var lugnt nu.

Vilken jäkla tur att jag litade på min magkänsla och ringde! Här tidigare i veckan dog en 64-årig man i en lägenhetsbrand i Malmberget och jag hade det i bakhuvudet - att det kunde vara något farligt.

Lita på magkänslan, säger jag bara...


Hjälpte ett litet liv

Idag hjälpte jag och Therese Mollys bror Tindoo (Loke) till att få ett bättre liv. Uppfödarna kom och hämtade hem honom till Kiruna för en stund sedan. De följde också med hit till mormor och morfar för att få träffa Molly, som var här med Marlene och Lucas under de trista omständigheterna. Jag vet att Tindoo kommer att få ett mycket bättre liv nu hemma hos mamma och pappa och syster Tisha. 
 

Grease


Grease på svenska

Åh, vad jag skulle vilja se den här musikalen! Skulle vara coolt att se den på svenska (inte för att jag har sett den på engelska heller), men den verkar bra med Marie Serneholt och Sebastian Karlsson i huvudrollerna. :) Synd att den bara går i huvudstaden och bara fram tills slutet av mars, för innan dess hinner jag inte dit... =(

Längtar

Åh, vad jag längtar tills Alice i underlandet kommer på bio. :) Den har biopremiär den 3 mars, men den kommer inte hit till Gällivare förrän långt efter, precis som alla andra filmer... :P I looove Tim Burtons filmer! :)


Klassikern, nu av Tim Burton :)


Johnny Depp som Den Galna Hattmakaren och Anne Hathaway som Den Vita Drottningen.


Den 4 mars, om 1,5 vecka, får jag gå och se Prinsessan och Grodan som då går på bio här. Jag och Dennis ska ta med kiddosarna Tilda och Elina - och Mathias, om han vill/får. Och så ska vi bjuda Marlene också, men det vet hon inte om än.. :) Säkert visas filmen nog bara med svenskt tal, tråkigt nog, men äsch.. det får väl duga..


Åh, en riktig prinsessfilm! Och Disney också.. :) Kan det bli bättre? :)


Oh! Alldeles nyss fick jag reda på att Sex and the City 2 kommer på bio snart! :) Wooow! Jäklars, den måste jag ju se! :) Jag har sett hela serien och även första filmen och den var jättebra, och jag tror att den här också är det. :)


Sex and the City 2, biopremiär 28 maj 2010 :)


Migrän

Usch och fy och blä! Jag fick migrän igår och den höll i sig ända tills strax efter tolv idag.. Jag har i flera dagar känt en sån fruktansvärd plötslig smärta i högra tinningen. Det har varit som om någon har huggit med en kniv där. Smärtan har också varit bakom högra ögat... Det här har bara kommit precis mitt i allt, när som helst... Det har liksom huggit till och sedan varit borta efter en stund. Huggit till igen och försvunnit...

Inte nog med det fick jag ångest igår eftersom jag ville göra så mycket, men inte tyckte jag hade tillräckligt med kunskap och material för det. Allt var pyssel.

Idag, på dagen, när migränen hade avtagit, började jag göra Mollys scrapbook-album. Jag har kommit en bra bit redan, dock har jag inga foton framkallade än, men jag har lämnat plats till dem. Det har blivit jättefint och jag är riktigt nöjd över det jag hunnit med. :) Senare kan jag lägga upp bilder på albumet så ni får se. :)

Jag och Molly ska snart gå iväg till mormor och morfar och hälsa på Marlene och Lucas. Förhoppningsvis vill Lucas kanske leka lite idag. Han har ju varit så reserverad mot Molly hela tiden, men på sistone har det blivit bättre och vi har märkt att han har börjat kunna slappna av lite och inte vara på helspänn hela tiden.

Dennis är i Pajala och kollar på ishockey mellan Luleå Hockey och några gamla bra tornedalingar som också har spelat förr. Dennis, Matti och Krolle (åtminstone) åkte iväg vid halv tolv och ska tydligen komma hem vid åtta eller nåt ikväll. De har alla blivit vän med "Snygg-Mats" i LHF på Facebook och han skulle signa deras tröjor. :D Visst är de söta? ^^

Förresten har en mobil som går på tv-reklamen fångat min uppmärksamhet. Det är en chockrosa Nokia som finns i massa andra färger också. Det är en Nokia 5230. Snygg är den! Om den har bra funktioner och är bra i övrigt kanske jag köper en sån senare när jag har råd. :) Det är en touch-phone. :)


Nice, rajt? :)

 

Pussokram!

Grattis Malin!

Hipp hipp hurra på din 23:e födelsedag! :) Hoppas du får en toppendag, vännen! :)



Massor med kramar från mig, Dennis och Molly! :)

Så här är det

Usch, jag känner mig helt uttråkad! Jag har känt i flera dagar att jag vill skriva massor här på bloggen, för jag har så mycket tankar som jag vill filosofera om här. MEN, jag känner inte för att sätta mig och skriva... Jag känner mig så himla uttråkad.. Det är skittrist att bara vara hemma hela dagarna. Dagarna flyter liksom ihop och jag har ingen aning om vad som är vad.. :P

Massproduktion

Det har varit alla hjärtans dag för någon dag sedan och därför samlades jag, Therese, Tilda, Elina, Charly och Eva här hos oss för att pyssla lite. Molly fick hit sin bror Loke (som kom med Eva) så hon var glad att hon fick leka lite. :)


Vi tjejer satt i köket med tonvis med färgglada papper, roliga klistermärken, pennor, glitter och massa, massa annat roligt pyssel. Resultatet efter några timmars pysslande blev massvis med alla hjärtans dag-kort. :) Det var hur rörigt som helst, men kul hade vi! :)

Det är nästan så att vi skulle behövt en kopiator... :)


Vill ha!

Här är den klockan jag har försökt beskriva för några av er, men inte lyckats så bra. Jag sa ju att den är från Lagerhaus, Mique eller Åhléns. Nu hittade jag den (när jag faktiskt började söka) på ahlens.se. :) Den här ska jag iaf köpa när jag åker till Åhléns i Luleå nästa gång, eller så lejer jag någon att göra det åt mig, hihihi... Den passar perfekt in hos oss eftersom jag blir superglad av färger. :)




Läcker va? :) 149:- på Åhléns



Och den här superfräna tvättmaskinen råkade jag snubbla över i letandet efter klockan... :)



Måste-ha tvättmaskin från SMEG. Sååå jäkla tuff! :)

Små, små liv

Igår kväll åkte jag och Molly till Jessie och hälsade på hennes vovve Harry. Det gick faktiskt jättebra. Harry försökte visa att han bestämde och Molly lyssnade. Det var inte något tjafs mellan dem, så det var skönt. Då kunde jag och Jessie kolla på "Familjen annorlunda" och "Spårlöst". =)

Efter besöket där, hämtade vi Dennis från hans föräldrar där han hade kollat hockey (som vanligt :P) och åkte till hans syster Therese, för hennes katt Nora hade precis fött några ungar. :) Nora hade lagt sig på övervåningen i deras hus och hittat en liten gömma som hon tyckte passade bra till födseln. När jag, Dennis och Molly (som var väldigt duktig och inte alls i vägen) kom dit, låg Nora på en madrass och Therese satt bredvid. Hängandes från Noras spenar var tre små, små, små kattungar. En svart och två grå.

En stund senare kom en till. En röd. Nora var så duktig! Hon hade då hållit på i tre timmar och gjorde ju allting själv, men Therese fick vara med ändå. Och även jag fick sitta där utan att det störde henne. :) Det var helt fantastiskt att se när en liten, liten kattunge kom ut och Nora började slicka den ren. :) Och så fort någon av de små ungarna började gny för att de inte hittade/nådde spenarna, blev Nora jätteorolig och fösökte få alla att rymmas. Hon hade såna otroliga moderskänslor. Ni skulle ha sett henne. :)

Ungarnas pappa Theo, verkade ha förstått att han var pappan, för han försökte skydda Nora och de små ungarna. Han tvättade till och med dem! :O :) Men även Mojje, Evas katt, kom och hjälpte till att tvätta Nora, men han höll sig mest undan ändå, för han visste att det inte var hans barn. Theo, den luringen, försökte efter en stunds mysande att sätta på Nora - mitt i födseln! Gissa om Tess blev arg på honom? :) Män.....! :P

Strax efter tolv på natten, när vi hade varit där i drygt en och en halv timma, var vi tvungna att åka hem för Molly behövde få mat. Det hade iaf varit en fantastisk upplevelse att se små, små liv komma till världen. :)

Första badet (med oss)

Igår fick Molly bada för första gången med oss. Hon fick bada i diskhon eftersom hon är så liten. :)


Någon är mer entusiastisk än någon annan.... :D


Första doppet





Se bara så himla söt hon var! ^^




Alldeles blöt och liten. Det ser inte heller så kul ut, eller hur? ;D


Hon blev liksom lite tunnare när pälsen blev blöt. :D


Inshamponerad


hihi


Färdig! Molly passar på att blöta ner mamma också :)


Stackars liten vad hon frös!


Gos med pappa i varma filten. :) Massa belöningsgodis fick hon också. :)

Kläder och gos


Sötgumman ska ut på kvällsrastning i sina fina stickade tröjor och skor. :)


Visst är hon bara för söt? ^^


Mys med mamma hos gammelmormor och gammelmorfar :)


Såå gosigt!


Snarare Princess... :)


Mammas älskling <3


Bus med morbror Mathias och kusin Leo. Visst är Molly och Leo rätt lika ändå?


Micaelas Fredrik och "min" Dennis. :) Ser ni någon likhet här då? ^^


Flygande hundar...

Tilda och Elina kom hit med Kaddi och Pricken idag efter skolan. Jag bakade kladdkaka åt oss för tjejerna ääälskar det. Det är så mysigt när de delar mitt intresse. ;D

Molly och Pricken lekte som galningar! Men de lekte. :) Det var jättekul att se Molly få leka ordentligt med någon annan vovve, för Leo och Lucas är väldigt reserverade mot henne, fast snart släpper nog det också. :) Första gången Molly och Pricken träffades höll de på att ta ihjäl varandra. Molly kaxade och Pricken morrade. Molly skrämdes och Pricken gnällde. :D Men idag var det jättekul. De har sprungit omkring som riktiga yrväder. De har voltat och flugit!! Helt sjukt har det sett ut! :D Men kul har de haft!

Kaddi och Pricken gick hem efter en och en halv timmas intensivt lekande. Tilda och Elina är kvar och sitter - ja, gissa vad - och spelar, sooom vanligt! :D LBP för hela slanten! *suck* :D

Och Molly är alldeles slut efter all lek med vad som verkar vara bästa kompisen. Dessutom är hela hon jätteblöt eftersom hon lekfullt har varit i Prickens mun flera gånger. :D Hon har försökt göra samma sak med honom, men det gick inte lika bra.. :D Molly har retat Pricken och lurat honom under vardagsrumsbordet när hon har sprungit igenom där (och Pricken är inte ens i närheten så liten som hon är så han har ju nästan fastnat :D). Sedan har Molly gömt sig under soffan där Pricken verkligen inte får plats. Retstickan där. :D


Retstickan Molly ligger och lipar under soffan där inte Pricken kommer åt henne. :D


Molly lurade Pricken under vardagsrumsbordet. :)


Bus


Tilda och Elina spelar. Först har de alltid jättekul....


... men efter en stund blir alltid nån ledsen eller sur.... :D


Slutkörd Molly :D


Söta pojkar - igen ^^

Dennis, Simon och Erik sitter i soffan och spelar FIFA på PS3 och helt sött försöker de peppa varandra med massa fotbollsmusik från datorn; "Iiiin med bollen i måål, in med bollen i måål", "Henrik Larsson, Henrik Larsson, Larsson, Larsson", "Mera mål, mål, mål, mera mål...", "Den glider in, den glider in i målet igeeen", "Zlatan, Zlaataan", "När vi gräver guuuuld i uuusaaa"..... :)

Erik: "Det är för att få stämning!"
Simon: "....Men det har ju inte funkat hittills..."

Haha, vad söta de är. De kämpar och kämpar mot nån annnan snubbe online, men det går inte alls som de vill. Och så försöker de, med peppmusiken på repeat, som tydligen inte alls hjälper någonting. :D

För att ytterligare få varandra på topp för bästa prestation sitter de och har taktiksnack med varandra medan sekunderna tickar på och de små fotbollsspelarna på teven springer omkring som om det vore "Myrornas krig".

"Jag tycker att vi ska ta tillbaks vårt spel"
"Men vad fan, orka! Nu får de bli utvisad"
"Frispark är inte så onödigt"
"Möt, möt, möt!"
"Håll mitten"
"Faaan!"
"Bra Simon"
"Kanten!"
"Fan"

osv.... haha. De har ingen aning om att jag sitter och skriver ner deras snack och iakttar dem för att lägga ut det här. :D

Molly ligger och sover i Simons famn. Hon verkar trivas med honom. Det är kul. :) Men hon heter ju Salima i andranamn, och det betyder ju "trygg" på swahili, och det är precis det hon verkar vara där hos honom. :) Jag tror nästan vi får leja honom som barnvakt åt henne om vi behöver en.. :)

Hon är så söt, Molly. Hon saknar ihjäl sig efter oss - mamma och pappa - bara vi fast går på toaletten i en minut. Då står hon där utanför dörren och gnyr... Aaaw.. Jag har inte hjärta att låta henne vara där ute i hallen, så jag låter henne alltid komma in. :)

Hoja, idag har jag haft feber. Jag har det säkert fortfarande också, men inte lika hög. Dennis har varit med Molly hela dagen medan jag har vilat. Sedan tog han emd henne till hans farbror Sune för att kolla hockey och samtidigt var jag hos mina föräldrar och därefter hos Marlene och tittade på Melodifestivalen. Jisses, vad jag har saknat lillgumman idag! Jag har ju varit med henne konstant i en och en halv vecka nu, förutom en timma igår, när Malene var barnvakt så jag och Dennis kunde handla. Hoppas jag mår bättre till imorgon.

Förresten hörrni! Om ni säger/skulle säga att någon var dum och säga att denne var en nöt, skulle ni då säga "din nöt", eller "ditt nöt"? Jag och Dennis har hållit på att tjafsa om det där i eeevigheter och nu drog vi in Simon och Erik i den diskussionen också. Vi hörde dem stå och snacka om det nu när de klädde på sig i hallen innan de gick. Jag och Simon tycker att det ska vara "din nöt" och Dennis och Erik tycker "ditt nöt". Jag tycker att det sista låter helt tokigt fel. Det är som att man skulle säga "Ett stol" eller "din hus".. Helt sjukt. Vad tycker ni?

Knasgumman

Kolla här vilken söt liten knasgumma vi har här hemma. När Molly skulle sova inatt lade hon sig inte i sin härliga bädd eller mysiga bur, nej, hon lade sig i leksakskorgen. :D Knasboll! :) hihi

 


Nu har jag vågat

Nu har jag vågat anmäla mig till Donationsregistret efter alla dessa år med funderan över hur allt går till med transplantationerna och så... Nu har jag också tagit ställning och vågat anmäla mig som donator. Så skulle jag dö, kanske någon annan kan få nytta av mina organ och få ett fortsatt liv. Det känns skönt att veta att jag kanske kan hjälpa andra efter min död (inte för att jag har tänkt dö än på länge, men man vet ju aldrig...)

Kamerabus

Här är lite nya bilder ur Mollys liv från när hon träffade Lucas och Leo hos min mormor och morfar och när morbröderna Micke och Mathias och fastrarna Tilda och Elina hälsade på. :)


Molly i moster Marlenes famn precis innan hon somnade som en stock. :)


Molly och Leo. Ser ni likheten? De är helt sjukt otroligt lika! De är vita på precis samma ställen båda två och båda är blandningar med Tibetansk Terrier. Egentligen är Leo också svart, men det har liksom börjat gråna lite... :S


Leo


Molly har snott Lucas tuggben och pipleksak


Lucas spanar vid fönstret. Lite avvaktande är han allt - trots att han i alla år har saknat en lekkompis (för Leo har aldrig varit lika busig som han), vill han inte leka med Molly ändå. "Man kan inte vara nog reserverad från små tikar" verkar han tänka...


Lyckliga familjen <3


Molly med sin faster Tilda


Elina gick lös på kameran och fotade sin storebror i en härlig grimars :)


Elina spexar och provar fota sig själv ^^


Det är himla kul att ta kort, tycker Elina :)


Molly skrattar? :D


Molly i sin nya bur/hem :) Hon tyckte den var mysig för att hon kan fly dit för att få vara ifred :) Lite dumt är det med den där buren, för det går inte alls att ta bort gallret därifrån. Det hade jag velat kunna göra, för vi använder den ju aldrig annars än när vi åker bil.. =/


Elina fortsätter att fota. Här är jag i en härlig pose


Sötisarna :)


Jag och Molly kramas


Morbror Micke kom förbi efter jobbet :)


Och morbror Mathias hälsade också på och passade på att busa med kameran han med. :)


Molly sussar gott i mammas famn ^^