Ny lärare

Idag var min första dag som ny lärare i nya klassen. Det gick relativt bra ändå, men jag hade lite svårt ändå med lektionerna eftersom det inte riktigt var färdigplanerat någonting plus att det som fanns var luddigt och oklart. Att behöva fixa sånt mitt under lektionerna när eleverna sitter och väntar är något stressigt. Nu känns det iaf som om jag har fått översikt på vad vi ska göra under de här två veckorna. Jag har suttit och planerat och fixat när eleverna hade slutat skoldagen. Det blir bra det här. :)

Viktis

Igår kväll gick jag med i Viktväktarna Online och har idag börjat med mina ProPoints. Jag har 29 points per dag, men har redan använt 24,5 så jag har bara 4,5 kvar, fast då har jag redan räknat med min mjölk-i-te-konsumtion för kvällen. Jag har känt att jag har börjat spåra ur i min viktkurva, så nu vill jag verkligen få pli på den. Man kan säga att mina kläder har börjat krympa (!).

Nu är det bara att hålla det här, fast det blir inga problem eftersom jag nog fungerar bäst med ett schema att gå efter. Dessutom har jag ju lyckats gå ner 10 kilo med Viktis för tre år sedan, så det här kirrar jag! Men jag måste säga att jag är sugen på allting bara för att jag inte får. Dumma psyke! :P

Zumba och chokladtårta

:D Bra mix, eller hur?

Igår var internet nere så jag kunde inte blogga hur mycket jag än ville. =( Nåväl, jag tar igen det nu istället. Igår åkte Dennis till Luleå för att kolla på hockey och jag hade en hel dag att fylla på egen hand. Jag började dagen med att sätta igång videon med Zumba som Dennis har fixat åt mig. Jag dansade i 45 minuter. Jisses, vad jobbigt det var! Inte bara konditionsmässigt, utan mest kanske för att jag ju inte har någon som helst kordinationsförmåga. Haha. Och Molly låg i sin bädd här bredvid och blängde på mig och tänkte väl ungefär "Mamma, vad gör du?". Haha, hon såg verkligen ut att fundera det för hon har aldrig sett mig göra nåt sånt. :D

Svettig som bara den hoppade jag i duchen, gjorde jag mig i ordning och tog med min lilla hårboll på ett spontanbesök hos farmor och farfar. Det var nästan som om de fick en hjärtattack. Hehe. Men nu var det faktiskt bara två veckor sedan jag var där sist. Jag drack te och åt några kokostoppar med farmor i köket. Molly höll på att reta deras gamla pudel Tintin som hade gömt sig i trappen och skyddade sitt revir när Molly närmade sig och ville se vad det där var för snubbe. Deras hund Matilda, en liten dvärgspets, gömde sig i farfars famn och ville absolut inte ner på golvet, även fast Molly verkade föredra att ha en lekkompis på golvet än två meter upp i luften. :)

Sedan hämtade jag en spade av Kaddi och Krolle så att jag kunde skotta balkongen och sedan hämtade jag Simon hem till oss och vi satt och drack te och spelade Guitar Hero.

Resten av kvällen spelade jag Sims 3 och tog hand om mina två tvillingtjejer som min gubbe just hade fött. :)

Nu håller jag på att baka en chokladtårta från en glutenfri bakmix som jag köpte på Ica. :) Vi ska ta med den till mamma och pappa när den är färdig och göra glasyren där och sedan ska vi äta den, dricka te och spela "Absolut överrens" med mamma, Marlene och Simon, möjligtvis även Micke och/eller Putte också. Åååh, vad jag längtar!! :))

Bilden av chokladtårtan är på förpackningens framsida. Muuuuuums!!! :)

Älskade sol

Idag när jag vaknade efter elva och drog upp rullgardinen såg jag solen lysa på området bakom oss. Ååh, vad underbart det var! Jag bestämde mig då för att promenera iväg till Malmheden med Molly, vilket vi också gjorde lite senare. Dock var det lite jobbigt att gå med henne eftersom hon drog så jäkla mycket. Jag fick ont i armen. =(

Dennis mötte oss med bilen på Malmheden och då gick vi på Brio och sedan på Dollar och köpte födelsedagspresent till Tilda som fyller 11 år idag. Jag har slagit in presenterna och Dennis håller på med maten - ugnsstekt fläskfilé med skogssvampspanna, champinjoner och potatisgratäng till. :) MUMS!!

Lite senare ska vi till Tilda och gratta henne. :)

Pussokram

Magsjuka och shopping-älskling

Bläsch! Jag fick magsjuka igår efter jobbet. Idag har jag varit hemma från jobbet och imorgon blir det samma sak, men på måndag ska jag vara frisk och leka fröken igen. :)

Idag har jag sovit rätt länge och sedan tittat lite på tv, ätit frukost och sedan tagit bort julen hemma hos oss. Jag vet att det är rätt sent, men vad sjutton, jag har helt enkelt inte hunnit/prioriterat andra grejer. Så det så! :) Det blev himla tomt i vardagsrummet utan julgranen där, men det är bara luftigt och härligt. Gardinerna är bytta, fast det är fortfarande ganska rörigt här hemma. Men, huvudsaken är att julen är borta! Wiiehoo! :)

Snart måste jag gå ut med Molly igen. Hon vilar och man ska ju inte väcka den hund som sover (iaf inte om man inte vill behöva gå ut i kylan på rastning). Förresten stinker det i trapphuset nu eftersom de har hunnit måla om hela trapphuset helt vitt imorse! Plus att jag var tvungen att bära Molly när vi skulle ut tidigare så att hon inte skulle råka bli vit istället.

Dennis kom hem för en timma sedan och hämtade sin mobilladdare. Han hade varit på Jeansgruvan och shoppat under sin rast. Fast när jag sa det till honom, att han hade "shoppat" sa han att han ju bara hade "köpt grejer" eller om det var "handlat", för shoppa hade han ju inte! :D Han kom hem med "ta fyra reavaror betala för den dyraste". Det var två tröjor och en t-shirt och (håll i er!) en rock! :O Whaaaat? En svart vinterrock i ull. Jättestiligt! Jag fnissade lite och blev helt stolt över att min lilla sportpojkvän har blivit vuxen. ^^ Guud, så snygg han blev! :) Söta älsklingen. :)

Årets roligaste

Jag tror att jag hade årets roligaste kväll i tisdags när vi var hos Marlene och blev bjudna på tacos. Det var jag, Dennis, Simon, Micaela och Marlene och så alla doggisarna också. :) Vi åt massor med tacos och blev supermätta. Jag fick knäppa upp alla tre knapparna på mina jeans och dra ner gylfen. :D Jag tror Simon sa att jag borde haft mjukisbyxor istället när Micaela tittade med en väldigt lustig min då jag knappt fick upp knapparna. :D

Efter maten, när allihop satt halvdåsiga och helmätt i magarna och ångrade sig djupt över att vi tagit "den där sista" portionen, kom jag på att jag ju kunde hämta mitt superroliga, nya spel som jag och Dennis fick i julklapp av min familj: "Absolut överrens". Jag sa åt de andra att de fick fixa efterrätten bestående av trippelchokladglass, banan och grädde som jag och Dennis bjöd på. :)

När jag kom tillbaka fikade vi våra härliga sundales och drack några koppar te samtidigt som vi spelade och höll på att garva ihjäl oss åt hur otroligt tokigt det kunde bli ibland. :D Det där spelet måste vara det bästa någonsin! :) Jisses, så kul vi hade! Jag blev alldeles svettig av att skratta så mycket, tänka snabbt och skriva ner mina ord.


Bästa spelet nånsin, tror jag :D

Tårögd

Har ni läst om den 13-årige australienske pojken Jordan Rice som stod fast vid att hans 10-åriga lillebror Blake skulle räddas undan flodvågen före honom själv? De två pojkarna och deras mamma hade varit fast på sin bil mitt under en flodvåg som de försökt fly undan. En man lyckades ta sig fram till den översvämmade bilen, men kunde bara rädda en. Jordan insisterade på att hans lillebror skulle räddas först. Blake hann precis undan när flodvågen kom och sköljde undan bilen med mamman och Jordan. Senare hittades Jordan och sin mor, drunknade. ='(

Det är så sorgligt så man nästan inte tror det kan vara sant. Vilket hjältedåd av lilla Jordan! 13 år och tvingar räddaren att hjälpa lillebror först. Det är klart att man ju kan tänka att "Ja, det är ju klart att de yngre ska räddas först", men tänker man verkligen så som 13-åring, i stundens hetta? När man ser döden i vitögat? Tydligen gör en del det, de som är riktiga hjältar. De som Jordan Rice.


13-årige hjälten Jordan


Bokad

Nu är jag uppbokad för jobb från och med imorgon och fredag och två veckor efter det. Jag ska vara lärare i en annan klass, som har rykte av sig att inte vara helt underbar, så ni får väl ha tålamod med mig om jag blir lite cranky och tar ut min irritation här. :D Nej då, jag ska minsann få de små monstren (?) till söta, rara änglar. ^^ Skönt att veta att jag har en säker inkomst för hela januari så att jag får pengar nästa månad också. :)

Jag har slutat mitt sista pass i tvåan för tjugo minuter sedan så nu är det dags för mig att knalla iväg till mams och paps för att hämta min lilla grå hårboll. Det jag känner är jobbigt, är att det första jag måste göra när jag kommer dit är att gå ut med henne, att jag inte hinner fika först och sedan gå hem med henne och då rasta henne.

Jag är trött.

Nya frisyren

Glömde att lägga in en bild på min nya frilla som jag fick igår. :) Vad tycks?


Back to reality!

Gud, så skönt det var att vara tillbaka i skolan, att få undervisa små elever igen! :) Jag skulle bara vara extrahjälp i tvåan idag (eftersom deras lärare fått barn nyss och eleverna inte känner vikarien som kommer) TRODDE JAG. När jag öppnade dörren till elevernas kapprum det fullsmockat av elever och föräldrar och klassrumsdörren var stängd. Jag undrade då om inte vikarien hade kommit än och får då motfrågan om det är jag som ska vara med dem eftersom vikarien inte kommer förrän på torsdag. Då visade det sig att det ju var jag som skulle vara lärare åt tvåorna, inte bara extrahjälp som jag ju trott och fått höra. Nog kan de sina knep när de ringer ut en som vikarie.. Voj, voj. När jag fått springa iväg till fritids och låna nyckel (för någon sådan har jag ju inte längre) och väl kom in i klassrummet var jag något tafatt. Jag hade ingen aning om vad som skulle göras och hur rutinerna för den klassen är. Hon som ska vara vikarie hade skrivit en lapp till hennes vikarie (alltså mig), men eftersom hon själv aldrig haft denna klass visste inte hon heller så mycket och hade inte kunnat planera någon lektion så jag hade hela dagen att fylla. Tur att jag är påhittig! Vikarien hade skrivit att hon bett de som ringde ut mig att jag skulle ha kommit in igår för att planera de här två dagarna, men det hade de ju också glömt....

Hela förmiddagen var det bara halvklass då ena halvan var med fritids och det var ruggigt tur eftersom jag var som ett splittrat frågetecken... Efter första rasten hade jag hunnit hem och hämta lite material för att kunna skapa varsin superhjälte; komma på superkrafter, superhjältenamn, alterego, fiende och bakgrund. Sedan fick de också färglägga och skapa varsin hjältedräkt av en mall som fanns. De tyckte att det var häftigt att tänka på alla superkrafter hjältarna kunde ha. Det tycker jag också är spännande. ;D

Jag har hunnit planera lite till morgondagen så att den inte blir lika rörig som den här förmiddagen. Det var kul att komma tillbaka till arbetet efter så lång ledighet. :)

Ikväll ska jag, Dennis och Simon till Marlene på tacos-middag som tack för att vi hjälpte henne med flytten till hennes nya lägenhet. :) Mums!

Killar och sport

Vad är det med killar och sport? Killar älskar sport. De lever för sport. Och är det en riktig sportfåne man talar om är det inte bara en sport han gillar, utan alla han bara kommer över. Grejen med sport är att det alltid finns någonting i sportväg att titta på på teven; fotboll, ishockey, handboll, längdskidor, motorsport.... och allt verkar vara intressant! Jag fattar inte hur man kan lägga in sin själ i alla sporter och skrika "kom igen nu då!" till allt. Det värsta tycker jag är när det är någon större tävling på tv, typ OS, NHL, Spanska Ligan, Världscup, Junior-VM eller VM och allt vad de nu heter! Och VM har inte alla sina tävlingar samtidigt, nej där är det handbolls-VM en tid, fotbolls-VM en annan, ishockey-VM en annan OCH SÅ VIDARE. Och när de här sporttävlingarna pågår struntar tv-kanalerna i att visa deras ordinarie program och flyttar fram dem några veckor tills all jäkla sport sägs vara över. Sånt har jag kunnat bli galen på!

Nu är det dock inte att mina tv-program flyttas från sina ordinarie tablåer som är min största förbryllning, utan just det faktum att när det är sport, då blir man ensam. Då är det bara så att då försvinner killarna in i sin egna lilla värld med polarna, teven och en jäkla massa öl och tv-spelande under pauserna. De glömmer liksom bort att det är så mycket annat att göra - typ laga mat, diska, städa, vara social med flickvännen... :P

Just nu sitter jag och kollar på filmen "The Break-up" med Jennifer Aniston och Vince Vaughn och känner verkligen med Aniston som spelar Brooke. Hon bor tillsammans med Gary (Vaughn) som kommer hem från jobbet, är jättetrött och det första han gör är att sätta på tv-spelet/match på tv och sätter sig i soffan - istället för att gå in till sin flickvän som ju också har jobbat hela dagen och även hunnit med att handla, planera mat för veckan och satt igång att städa under tiden som hon lagar mat. Han sätter sig i soffan och slappar - istället för att gå och ge sin flickvän en kram och en kyss och frågar hur hennes dag har varit och börjar hjälpa till.

Precis som Brooke säger vill hon ha hjälp med disken, men Gary känner inte för det. Han ska spela tv-spel lite längre och sedan kan han hjälpa. Till slut blir Brooke arg och då reser sig Gary upp med en kommentar som "Jaja, jag hjälper väl dig då för fan!". Vill Brooke då att han ska hjälpa? Nej, självklart inte! Hon vill inte ha hjälp om han inte vill hjälpa - även fast hon vill ha hjälp. Hon säger "Jag vill att du ska vilja hjälpa mig med disken" och han svarar "Varför skulle jag någonsin vilja ta hand om disken?". Gaaaah!!! Killar förstår inte! Vi vill inte heller ta hand om disken, städningen, matlagningen och allt annat vi tjejer gör, men vi gör det för att vi måste för att vi ska komma någonstans i livet - för att ha ett lugnt och harmoniskt hem att komma hem till efter jobbet.

Ibland känns det som att det vore tusen gånger lättare om killar bodde med varandra och vi tjejer med varandra, fast då skulle nog killarna helt och hållet glömma bort att vi ens existerar... =/

Ångest

Jag saknar den tiden då alla var friska... ='(

Babyvakt :)

Imorgon vid tre på eftermiddagen ska jag få vara baby- och barnvakt åt Nadja, som idag har blivit två månader, och storasyster Charly som nyligen har fyllt 5 år. :) Gud så mysigt det kommer att bli! Jag ska ha tjejerna här från tre till nångång under kvällskvisten eftersom Therese och Tomas ska till Luleå. Tant Tessi får visa vad hon kan! ;) Du behöver inte oroa dig, Therese, jag fixar det här! :) Jag tror dock att Dennis får oroa sig efter imorgon eftersom jag säkert kommer vara ännu mer villig att skaffa egna barn. :D

Längtar till imorgon... :))

Bad idea!

Jag var så trött ikväll att jag inte orkade hålla ögonlocken öppna, så klockan nio hade jag lagt mig i sängen och somnade. Gud, så skönt det var! Jag hade löst allt, för när Dennis kom hem efter tio när han slutat jobbet, skulle han ta ut Molly så hon fick kissa och bajsa. Dock ringde Simon 22.03 och väckte mig och då hade jag blivit så pass utvilad att jag fortfarande inte är trött! Hoja, jag har inte kunnat somna om igen - ännu.

Jag tyckte att det var meningslöst att ligga i sängen och bli lite småirriterad på Dennis djupa sovandes andetag, så jag bestämde mig för att gå ut till vardagsrummet. Jag slog igång teven och insåg att jag var hungrig, värmde resterna av chili con carnen och åt till Scrubs. Sedan slog jag igång datorn och har sedan halv tolv, tror jag, spelat Sims med teven i bakgrunden: BBT, HIMYM, Alias, Jims värld, CSI nånting och nu började farfars favoritprogram (iaf från när jag var liten) Mc Guyver (eller hur fasiken det stavas!).

Nu ska jag hoppa i säng och försöka somna. Hoppas för guds skull att Molly inte börjar gnälla och vill gå ut.

Natti natt

Vardagssysslor

Jag tycker om att ha ordning hemma. Det gör jag verkligen. MEN det förfaller så jäkla lätt.. Om man är trött/sjuk och inte orkar plocka undan allt direkt efter maten/fikat/tv-spelandet, ja, då är det bara där - all röra. Och jag kan ju säga det att man inte får mer ork av all röra, så då blir det bara mer och mer. SUCK!!

Just nu håller jag på att få ordning igen. Jag har slagit igång diskmaskinen (så jäkla tur att vi har den!) och om knappt två timmar när den är klar, sätter jag igång en till maskindisk. Då borde allt ha blivit diskat. Fast det är ju inte bara disken jag behöver pyssla med nu, utan egentligen också dammsuga (fast det ids jag itne göra idag) och laga mat. Gaaah! Jag tog fram kyckling ur frysen igår och skulle låta den tina, men vi hade inte lust att laga den då (Dennis somnade tidigt som attans eftersom han inte mådde bra och jag hade ingen lust att fixa maten själv) så jag stoppade in den i kylen för att den inte var upptinad än. Nu har den varit i kylen ett dygn och därför måste jag laga den idag. Jag älskar kyckling, men det är så jäkla jobbigt när man lagar det eftersom man måste vara så himla himla noga med salmonella-bakterierna som kan finnas.

Nåja, jag borde gå och laga den där kycklinggrytan nu för min mage började kurra när jag tänker på mat. Attans att Dennis jobbar ikväll så att han inte kan hjälpa till. Försökte lura hit Simon på mat också, men han jobbade också så jag får ingen hjälp där heller. Det är väl bara att sätta igång så det blir överstökat. Äta måste man ju ändå..

Min alldeles egen Sony Vaio

Hihi :) För några timmar sedan har jag hämtat ut min alldeles egen Sony Vaio. Ni anar inte hur skönt det är att ha en egen fungerande dator igen. Nu behöver jag inte sitta i tristess när Dennis använder sin Sony Vaio till att se på matcher genom teven. Och så kan jag installera The Sims 3.

Haha, jag märker nu när jag skriver att jag hela tiden håller på att försöka dubbelklicka på mellanslag för att få en punkt (som man gör i iPhone). Gaah, jag har visst blivit helt skadad av den!


Nu ska jag bara komma på vad det är jag behöver installera på datorn. Antivirus och Firefox är redan kirrat. Imorgon är det dags för Microsoft Office 2007 (som vi har på hårddisken, men den har Tess lånat). Photoshop behöver jag också, men det känns som om jag har missat en hel del program... Nån ni kommer på?