Två dagar kvar till jul

... men det hade lika gärna kunnat vara ett halvår. Så mycket julstämning har jag. =(

Såld på Idol :)

Alltså.. Det här är ju egentligen lite tjatigt, men grabben kan verkligen sin grej. Vilken energi och vilken röst! :) Jag kan ju inte lägga upp alla bra låtar med honom, men här är några.. :)



The Show Must Go On



Shout it Out Loud


Och så klart auditionlåten "Eighteen and Life"




Förresten kan jag inte låta bli att lägga in duetten med Mariette Hansson och Calle Kristiansson. Den var så jäkla bra att jag inte hittar ord för det.



Someone New


Nu ska jag försöka att inte tjata mer om Idol från i år. :) So long, kompisar! :)
Pussokram

Rätt kille vann

Erik Grönwall vann Idol 2009. Om hans album kommer att vara i den stilen han har visat sig fram tills nu köper jag det absolut. :)


Erik Grönwall med vinnarlåten "Higher"



Idol

Fasiken vad jag längtar tills Idol 2009-finalen börjar om 13 minuter! Och det är så himla kul att Erik Grönwall och Calle Kristiansson är i final! Erik är GRYM! Fy fasiken vilken bra rockröst han har och vilka framträdanden han gör!! :):) Och Calle är charmig och har en så otroligt, härligt sexig röst! :)

Jag hoppas dock på att Erik vinner (även fast jag har röstat på Calle hittills) för han är en mycket bättre artist på scen och som Laila Bagge sa är nog Globen för litet för honom. Han vet hur man gör. :) Hoppas att vinnarlåten passar och att albumet vinnaren får göra håller samma genre som killarna hittills har hållt sig till. Då köper jag albumet. :)

Nu ska jag fixa mys här och kolla på le finale av Idol!! :):)




Backstreet Boys-konserten på Hovet 4 dec -09

Hoppsan! Det visade sig att jag hade sjuuuukt många bra bilder från konserten, men då fotade jag ju asmycket också! :) Jag har bara lagt upp en del bilder här. OBS! Bilderna får ej tas! De är privata!





Malin, Lisa, Anna och jag är på plats och väntar på att förbandet ska börja spela.




September var förband














TJOHOO vad kul vi hade! :)


Bus med Linnea i ett juligt Stockholm




Åh, så kul det var att träffa Linnea i fredags! Tänk att det redan hade gått TVÅ ÅR och fem dagar sedan sist! Shit, vad tiden går fort! Men hur som helst hade vi skiiitkul i några timmar på stan. Mique, Berry Details, Indiska och Lagerhaus blev våra stopp. :) Vi hann med att luncha på Kungshallen också. :)

KRAM PÅ DIG LINNEA!!! :)




Lite, lite av julen i Stockholm, den 4 december 2009.


Taco-kväll


Egentligen var jag och Tess på taco-kväll hos henne och Tomas, men killarna skulle kolla hockey, så vi stack iväg till mina föräldrar en sväng och busade med syrrans favorit. :)




Men till slut åkte vi tillbaka hem till Tess och Tomas och åt tacos. Det var Matti och hans norska sameflickvän Lena, Dennis, jag, Therese och Tomas som mumsade på. :)


Mestadels vovve-bilder :)


"Familjens" senaste tillskott. :) Meet Pricken. :) På de tre första bilderna är jag och Brandmannen Mathias och hälsar på hos Dennis familj för att träffa nya vovsingen. På alla andra bilder är jag hundvakt till honom hemma hos oss. Även Marlene, mamma, pappa, Putte och Tia kom och hälsade på för att se den lilla söta 9-veckors valpen. :) Putte och Tia spelade även Little Big Planet på PS3. Tia är grym på det - trots hans 3,5 år! :) Han är även grym på gitarr. :)





Tia med sitt mästerverk: En nyckelpiga. :) Såååå söt!



Nästa konstverk blev en höna. :) Hihi. Det här är den sötaste hönan jag har sett. Vad säger ni? :)




Ove kom och hjälpte oss att flytta en skena från fönstret till mitten av vardagsrummet. Med sig hade han sin dams dotters vovve Sune. Dennis gäspar. :D




Så otroligt söt bild på Pricken! :)




Elina, min svärfar och Pricken


Bilder


Mysbilder från Gällivare när Axel och Lisette hälsade på i november i år. Playdoh-lera och Räddningspatrullen var kul. :)


Och lite bilder från mitt besök i Stockholm nu i december.





I söndags hälsade vi på hos min farbror Kenneth, hans fru Elisabet och min andra lilla kusin Ewelyne i Åkersberga. Mycket bus och lek blev det och så hittade vi tomten i Åkersberga Centrum. :)




Små kusiner

Så himla kul vi har haft idag! På morgonkvisten åkte jag, Lisette och Axel till Åkersberga för att hälsa på min farbror Kenneth, Elisabet och min andra lilla kusin Ewelyne. Det var jättekul att träffa dem! :) Det är drygt ett och ett halvt år sedan jag har varit dit, så det var på tiden.

Vi fikade och busade hemma hos dem och sen åkte alla utom Kenneth, som skulle jobba, iväg till Å. centrum och gissa vem vi stötte på där? TOMTEN! :) Woow! Ewelyne hoppade upp i hans famn nästan direkt, men Axel höll sig borta med minst en 2,5 meters radie. Hihi. Han tyckte det var lite otäckt. Haha, och det är ju klart att det är läbbligt med någon snäll, mjuk tomte som ger pepparkakor och julklappar. ;D

Jag lägger ut bilder senare både från tomtebusandet och även från BSB-konserten som var skitkul! :) Här är förresten låtlistan från deras turné:




Backstreet´s Back (självklar inledning)

We've got it going on

PDA

Quit plaing games

As long as you love me

This is us

Show me the mening

All I have to give

She's a dream

I never break your heart

Medly -
The Call
The One
Bigger
Shape of my heart
I want it that way -

All of your lie

Larger than life

Bye Bye Love

Straight throug my heart

Det roliga var att de inte alls hade många nyare låtar och att de mest körde gamla dängor som alla kunde sjunga med i. :) Och den roligaste låten de körde var I want it that way för den kunde heeela publiken så vi fick nästan sjunga mer än vad de gjorde. Hehe. Och det var rätt maffigt att vända sig om, därifrån ståplatsen vi hade, och se att alla i Hovet stod upp och sjöng med och dansade. Självklart kom tändarna fram också... :)

Nu har Lars kommit hem från Indien igen, och vi ska snart äta så nu slutar jag bloggandet för nu. :) Helstekt fläskfilé och klyftpotatis väntar!

So long! Pussokram


Kul grej

  • Vad heter ni? Therése och Dennis 
  • Hur träffades ni? Gick i samma klass på gymnasiet i 1,5 år innan vi "upptäckte" varandra under projektarbetsresan till Polen
  • Tillsammans? Redan i 4 år! 
  • Är ni förlovade? Ett år nu på lucia :)
  • Bor ni ihop?  Japp, sedan 2,5 år
  • Har ni barn? Nix - inte än :)
  • Har båda körkort? Ja
  • Kommer du ihåg er första kyss? Jo... :) 
  • Vem sa "jag älskar dig" först? Dennis
  • Vem är äldst? Jag
  • Vilka stjärntecken är ni? Kräftaoch skytt 
  • Vem fyller först på året? Jag
  • Vem är längst? Dennis
  • Vem sjunger bäst? Haha, det har singstar många gång bevisat att det är jag ;D 
  • Håller ni i handen på stan? Ibland 
  • Kände ni varann innan ni blev ihop? Nja.. lite kanske.. Vi hade ju varit klasskompisar..
  • Vad har ni gemensamt? Lika envisa båda två! :D
  • Blev du kär i första ögonkastet? Nej, men efter en vecka ;) 
  • Har ni någon speciell låt? Jo. It is you - Dana Glover 
  • Har ni stora framtidsplaner? Planer... Hm... Förhoppningar, tror jag mer att det är..
  • Har ni gråtit i varandras armar? Hehe, nej, den biten står nog jag för :D 
  • Har ni varit utomlands tillammans? Ja, fyra gånger.
  • Vilket är ert bästa minne? Jag tror det är Polen-resan 
  • Vem lagar bäst mat? Båda
  • Vad gör ni en vanlig vardagskväll? Dennis jobbar oftast kväll och jag kikar på tv. Jag vet - skittrist! :D 
  • Ger ni alltid varandra en puss när ni ses? Jo, oftast 
  • Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången? Nej
  • Blir du lätt svartsjuk? Oh, ja! :D 
  • Brukar ni bråka? Jo, men bara om småsaker för vi är rätt så tjuriga båda två, men jag har svårt att försöka vara arg längre stunder.
  • Ringer eller SMS:ar ni mest? Messar.
  • Vilken är hans/hennes finaste kroppsdel? Hela han! :) 
  • Brukar nån av er prata i sömnen? Hehe, jo, jag skrattar och han pratar i sömnen! :D

Smarrigt

Nu har Lisette lagt Axel för att sova, så snart ska jag och hon äta middag: kyckling och klyftpotatis med sweetchili-sås och yoghurtsås :) MUMS!

Jag fick vara barnvakt åt Axel idag. Lisette skulle till tandis så jag hämtade kusinen från dagis och promenerade hem med honom de 1,5 km som vägen är. Sen lekte jag och han med Play doh-lera och tittade på Musses klubbhus på tv. :)

Imorgon ska jag gå på stan och shoppa loss innan jag träffar Malin och hennes kompisar Anna och Lisa, för att gå och se BSB med dem. :)

Pussokram


Lillebror på SVT :)


Whoopsi Daisy!

Inatt råkade jag göra någonting jag aldrig trodde jag skulle råka göra... Men det är väl så, att man aldrig tror att saker kommer att hända för en själv? Hm.. men iaf.. Jag råkade sätta eld på köksbordet här hos Lisette och Lars.. Jag stötte till bordet så att ett ljus tippade på pappersservetter, och vips! så brann det där... Släckte dock elden genom att kväva den med kökshandduken, så fort jag fattade vad som hänt. Så nu har deras fina, vita bord en stor, gulbrun, flammig fläck på ena halvan... =S Gissa om jag kände mig dum? Men olyckor kan ju hända vem som helst.. =(

Idag var jag och Lisette till IKEA efter att vi hade lämnat Axel på dagis. Då var jag världens lyckligaste! ^^ Åh, så härligt att få gå på IKEA igen! Trist bara att det är i sthlm jag går när det äntligen blir, eftersom jag ju inte kan köpa några större och tyngre grejer för jag flyger ju hem sen =S Men kul var det ändå. :) Ja ghar köpt lite presentpapper till julklapparna och några julkulor och så. :)

Snart ska vi lägga Axel, för han är jättetjorvig nu. Sen ska jag och Lisette äta lövbiff och dricka vin och så. :) (Lars har ju åkt till Indien på jobbresa idag och kommer inte hem förrän på söndag.) Förhoppningsvis får jag kika på Grey's Anatomy ikväll... :)

Ha det bra! Pussokram från Stockholm


Jul i Kapernaum

... eller kanske Stockholm :) Men minns ni den julkalendern - Jul i Kapernaum? Visst var den mysig? Den var året innan Mysteriet på Greveholm och jag var såå kär i den där blonda prinsen på vita hästen! :D

Igår skulle ju mamma hjälpa mig att tapetsera där hemma, men eftersom hon fortfarande hade huvudvärk efter sin migrän så kom Ove istället och hjälpte mig. Och tydligen var jag rätt så duktig, för sen kunde han åka hem och jag fortsätta själv. Massa vuxenpoäng, eller hur? :) Jag hann klart med halva köket, så nu hoppas jag att Dennis orkar och hinner klart innan jag kommer hem så åtminstone köket blir helt klart. :)

Jag somnade först tjugo i tre inatt och var tvungen att stiga upp tio i fem eftersom flyget gick 6.05. Fy sjutton vad jobbigt det var att stiga upp efter bara drygt två timmars sömn! Jag var framme hos Lisette, Lars och Axel vid halv tio på morgonen, så jag och Lisette (som inte är helt kry) satt och mös med saffrans-te och kikade på tv. Både Lars och Axel var på sina "jobb". :)

Vid elva höll både jag och Lisette på att somna, så vi gick och sov i nästan 2,5 timmar! :D Men skönt var det! Sedan var det bara att hämta Axel från dagis och busa med honom. :) Imorgon åker Lars till Indien på jobb och blir borta i fyra dagar, så jag får ha moster och lill-kusinen för mig själv. :)

Förresten vill Axel ha "fyra julklappar". "Många julklappar". Och han önskar sig "en tonte" i ett av dem och "en tessi" i ett annat. :D Hihihihi. :)

Nu ska jag vara i Stockholm i en hel vecka. Det blir mysigt. :) På fredag ska jag få träffa Malin igen för vi, och två av hennes kompisarska gå och se Backstreet Boys på Hovet. Det blir skitkul! Nostalgi! :) Och på lördag eller söndag får jag träffa Linnea igen, efter ganska precis två år (med en veckas felmarginal). :) Vilken toppenhelg! :)

Men nu, ska vi käka fisksoppa i saffran här, så stänger jag ner för dagen. :)

So long! :) Pussokram