Myskväll med kusinen

Idag köpte vi en bakmaskin - äntligen! Det är inte länge jag har vetat att det finns sådana underverk som verkligen gör allt åt en när man har stoppat i ingredienserna, men när jag väl fick reda på det för någon månad sedan har jag bara varit tvungen att ha en. :) Ni vet, jag måste ju baka så jäkla mycket hela tiden eftersom jag har glutenallergi. Åh, gud vad skönt det var när Dennis mamma och pappa gav oss presentkort till Ericssons center nu i julklapp, för då kunde vi äntligen köpa en. :) Vi fick bara lägga till 299 kronor på presentkortets femhundra. Så det kändes inte alls farligt. :) Nu kanske det kommer kännas kul att baka mitt j*vla bröd :)



Senare hälsade jag på hos mina föräldrar och fick i uppdrag att ta med Mathias till leksaksaffären så vi var där i nästan femtio minuter, jag och han. :) Sedan kom Jessie dit och då fick vi följa med henne på Intersport och ge råd för vad hon skulle slösa upp sitt presentkort på. Det blev ett par byxor. :)

Där efter sju-tiden kom hon hem till oss så gjorde vi scones och te och tittade på "Mamma Mia!". Gud, den är så jäkla bra! Jag har sjungit med så mycket jag bara orkade. :) Det var jättemysigt och helkul ikväll. Tack Jessie, för att du finns! :)



Ja, imorgon är det sista dagen på 2008... Jag känner mig lite sentimental faktiskt. Fasiken, vad åren går fort! 2009 redan! Oj, oj, oj... Jag funderar på att göra en lista på saker jag varit med om i år. :) Ja, det ska jag nog göra. :) Om ni är nyfikna får ni hålla tummarna för att jag lägger upp den här sedan. :)

Nu ska jag stänga av datorn och umgås lite med min söta pojkvän :) God natt och gott nytt år, om jag inte hinner skriva mer i år. :)

Puss och kram!

Paris

Här kommer lite bilder från vår resa till Paris den 12-14 december. :)

Fredag


Här är en del av vårt hotellrum. Det bästa med det var att vi hade badkar! =) Gud, så mysigt och perfekt efter de långa dagarna på stan i kalla, kalla Paris. Skönt att kunna värma sig då.


Jag tycker att vi hade världens bästa utsikt från vårt hotellrum på hotellets högsta våning (plan 7), precis ut över Saint Augustin-kyrkan och bort mot Boulevard Haussman. Jag var alldeles lyrisk över den. :)


Direkt efter att vi kommit till hotellet och hunnit fräscha upp oss efter den långa färden till Paris, tog vi apostlahästarna bort till Triumfbågen. :) Först när vi var där insåg jag att vi verkligen var i Paris. Jag lovar, den var mycket större än vad jag hade föreställt mig. :)


Efter Triumfbågen bar det av längs det magiska Champs Èlysées i jakt på första bästa ställe med någorlunda priser att äta på. Vi visste att det är Paris dyraste gata, eller liknande, men vi var dödshungriga och så hade vi lite hopp eftersom vi precis vid Triumfbågen hade sett en läsk"burk" från McDonalds. Vi hittade till slut den världsutspridda hamburgekedjan även där, men dock maskerad, eftersom utsidan var färgad med typ guld (möjligtvis för att den ska passa in mer vid allt det fina). Maskeringen gjorde att vi höll på att missa den. Vet ni? Fransmän kan absolut ingenting om glutenallergi, så försök inte ens förklara, det är ingen idé.. :P Det var nog enda nackdelen med stan...

Jag menar, det borde ju finnas glutenallergiker även i Frankrike, men det verkade verkligen inte som det. De hade inte glutenfria hamburgebröd där, vilket de har på alla deras restauranger i Sverige, och jag trodde de hade det i resten av världen också, förutom Polen, som jag redan upptäckt att de inte har.. Dock fick jag inte ens beställa en pommes frites till mig då de påstod att jag inte tålde dem, trots att jag sa att jag gjorde det, så jag fick ta en sallad istället - som visade sig innehålla krutonger! Hur sjukt är inte det? :D Dennis fick smyga iväg en gång till och köpa en pommes till mig för jag behövde verkligen få något varmt i magen. :)


Med mat i magen knatade vi vidare längs den vackra gatan. Vi slank in på underbara Sephora (där jag handlade för mycket, nästan), en Disney-affär och lite andra ställen. :) Sedan kom vi till små söta marknadsstugor som sträckte sig i flera kvarter. Alla hade en flagga på sig, och vi hittade några Sverigestugor, men de var tyvärr stängda. Gud, vad mysigt det var att gå där på marknad nästan mitt i natten. :)


Längst bort fann vi Paris Parisehjul - The Parisehjul. Så jäkla snygg den var där i mörkret. Det var inte så värst lång kö och inte heller dyrt att åka den, men vi stod över då båda två höll på att kissa på sig. :) Så vi fortsatte tillbaka till hotellet.

Lördag


Det första vi gjorde på lördagen, efter en lite längre sovmorgon och frukost, var att åka till Eiffeltornet. Vi köade i evigheter, kändes det som iaf, då det var svinkallt (kändes så himla mycket kallare än i Gällivare tom!). Och när vi väl trodde att kön var slut, insåg vi att vi hade fel och fick fortsätta en stund till. Väl inne i hissen stod jag helt tryckt mot Dennis och tänkte inte titta ut. Hissarna gick skitfort och jag hade svimmat om jag hade tittat ut. Jag höll ändå på att få spunk så.. :D


Vi åkte hela vägen upp direkt och jag fick svindel och höll mig strykandes längs väggen på översta planet. Och som det blåste! Shit!

Vi postade två vykort därifrån och fick den berömda Eiffeltornet-stämpeln på dem. Vi gick till souvenirshopparna och köpte ett litet torn till oss och även en sån där snökula med tornet i. Den var fin. :)


Efter det omskakande tornet åkte vi till Notre Dame på jakt efter ringaren, fast honom hittade vi inte, så vi förlovade oss istället......! :) :) :) :)


Nyförlovade gick vi till Subway och åt och åkte sedan till gallerian Les Halles där jag gick lös på klädbutiken Printemps och accessoarbutiken Möa. :) Sedan fick vi skynda oss mot Rue de Rivoli som tydligen skulle vara som Drottninggatan i Stockholm. På vägen dit gick vi förbi Dennis gata. :) Min - Rue Thérèse - hann vi inte till.. :(


I regnet gick vi sedan till Louvren och kikade lite på utsidan - den är verkligen enorm det där museet! Och så hittade vi trianglarna och jag tänkte bara på "Da Vinchi koden" som jag nyss sett på tv... :) Vi tyckte inte att det var värt att gå in för de skulle stänga efter bara en och en halv timma så tog Metron till Monte Marte istället..


I Monte Marte gick vi vilse hur många gånger som helst! Till slut kom vi rätt iaf och hittade Sacre Coeur. Fast jag var inte så peppad på att vara där då det hade regnat hela dagen, mina skor var genomblöta, det var sent och kallt, dessutom var det så mörkt så man såg inte så mycket ut över stan. Fast det var ju helt klart värt att ha varit där och träffat den sura och otroligt stränga kyrkovakten när vi satt där inne en stund. :)


Innan vi åkte hem till hotellet igen hittade vi den lilla krogen Café Chappes som vi gick in på och fick äta god glutenfri mat som de förstod att jag behövde. :) Det var jättemysigt! :)

På vägen mot Metron gick vi dock vilse igen och hoppade därför på tåget en hållplats längre bort från den vi kom, men vi kom hem till hotellet i alla fall. :) Då var det bara att packa väskorna och skriva alla vykort och allt sånt där innan vi fick gå och lägga oss för att orka upp till flygbussen dagen efter. Det var tungt!

Det var verkligen en intensiv helg i Paris, men så jäkla mysig och oförglömlig! :) Idag fick vi dessutom våra ringar.. :) iiiih!! :)

PUSS!

En blomma

Här om dagen fick jag en blomma av svärmor för att jag har bakat så mycket till dem nu till jul. Det var ju lite extra jobbigt för dem nu när hon förlorade sin bror så plötsligt, så jag erbjöd mig att baka allt åt dem istället för att hon skulle behöva beställa "lilla julbaket" (som inte innehöll typ någonting och kostade otroligt sjukt mycket) från ett café här. Så jag har bakat två uppsättningar med pepparkakor tillsammans med Tilda och Elina, gjort lussebullar, ischoklad och knäck. :) Och nu när hon skulle fylla år, dagen innan begravningen, erbjöd jag mig att baka en tårta till henne när hon var på väg till bageriet för att köpa färdiga.



Jag tyckte det var kul att baka och det är kul att hjälpa till så mycket man bara orkar. Och visst blev den ganska fin ändå? :)

Sötaste Lucian i år


Min yngsta svägerska Elina som Lucia på dagisjulfesten.


Eller hur? :)

Inte ledigt för begravning

Hur kan en chef vara så oförstående och kall så att hon ber sin anställda att jobba till klockan elva på dagen han ska på sin morbrors begravning klockan tolv? Jag är så fruktansvärt upprörd hur man över huvudtaget kan ställa en sådan fråga till sina anställda om de ringer och säger att de inte kan jobba för att de ska på begravning. På sin morbrors begravning! Så fruktansvärt dålig stil!

Vakansen ringde mig imorse och undrade om jag kunde jobba, men då sa jag att jaginte kunde det eftersom jag ska på begravning ochh hon som ringde var jätteförstående och sa typ "ojdå, ja, men då förstår jag". Men inte chefen på Lss. Stackars Dennis. Han ställer fan alltid upp när de ringer, hur länge det än innebär att han ska jobba utan rast och allt och så får han inte ens vara ledig en hel dag för att förbereda sig inför sin morbrors begravning.

Cheferna kan väl för fan inte veta hur nära man stod sin morbror! Jag är så förbannad!! Så jävla dålig stil!!

Ord räcker inte till för hur fruktansvärt förbannad och besviken jag är.. Fy fan....

Tebax :)

Alltså, jag ska skriva om Paris och hur allting var och lägga upp foton och så :) Jag lovar, men nu orkar jag inte. Jag fastnade på en sida där man gör släktträd. Jag har länge velat forska och när jag var liten kom jag en liten liten bit, men de papperena är någonstans i någon dammig låda i något förråd, skulle jag tro.. Så jag får nog ta och fråga runt lite i släkten om sånt där. Lite jobbigt är det ju när farfar tex. har 13 syskon och alla de har barn, barnbarn och säkert barnbarnsbarn också... Voj voj... Jessie och Jessica, ni är båda två med där, mitt i röran. Ja, och så klart du, Lisette, och Axel :)

Till slut kom jag inte längre på min egen, så då gjorde jag en till Dennis också. :) Och hans släkt är nog mer enorm än min......Shiiiitas..

Vill ni ha länken? Den var verkligen skitkul att jobba på, prova själv! :) http://www.myheritage.com

Jag måste gå och lägga mig snart. Ska bara ta fram kläder till begravningen av Dennis morbror som är imorgon.. :( Aldrig är det kul med sådana dagar... Tur att den blir lite "roligare" senare eftersom Tilda har julavslutning som jag också ska till.

Men jag skriver om Sirapen (höhö) sen :) Pussokram

Var är min kreativitet?

Skit också! Dennis fyller år på fredag, men jag har ingen jäkla aning om vad han ska få! Och inte i julklapp heller.... SKIT!!!

Julstök

Idag mår jag bättre. MIgränen är borta, men jag är fortfarande lite tung i huvudet...

Oj, vad jag har donat här hemma idag! Jag har slagit in massa klappar, städat och sorterat bort grejer, organiserat lite bättre.. Ja, och så har jag hunnit kika lite på tv och så.. :) Fast klätt på mig, det har jag inte gjort. :) Jag sitter fortfarande i min sov-t-shirt med ett kråkbo i håret. Jag borde verkligen duscha! Nåja, allt har sin tid, eller hur? :)

I förrgår lånade jag Tilda och Elina och bakade pepparkakor med dem. Gud, vad kul det var :) Hihi, det är så mysigt att hitta på saker med dem :) Det blev himla många pepparkakor av mina 25 olika former :D Hjärtan, stjärnor, grisar, bjällror, elefanter, pusselbitar, bilar, tåg, kaniner, katter, gubbar, gummor och massa massa mer :)

Fast när det var dags att göra ischoklad, gav de upp och smet till tv-spelet istället. Haha. Mitt i mitt ischoklad-görande upptäckte jag att den förpackning med former jag köpt, inte räckte till mer än 40 stycken (jag har aldrig förr gjort ischoklad och är van vid knäckens typ "250-stycken i ett paketformar"), så jag fick ringa till Therese så hon och Tomas kom hit med två extra förpackningar. :) Det var supersnällt :) När de kom fick Tilda lätt Therese att spela Mario Party med hon och Elina. Tomas satt på en fotölj full med grejer och hade det, enligt honom jättebra. Jag bjöd de stora trollen på snabbkaffe och de små på jordgubbssaft. :)

Här nästa vecka ska jag nog baka lussekatter och ge dem till Dennis familj, precis som pepparkakorna och ischokladen. :) Jag tänkte att jag kan vara en riktigt söt svärdotter i år O:-) och avlasta Kaddi med julbaket. Hon har det lite tufft just nu och då  hjälper jag gärna till, och dessutom hade jag ändå tänkt baka, så jag kan ju lika gärna göra lite större satser. :)

Ni ska få se bilder på vårt julmys här hemma så fort jag hinner ta lite foton, ladda upp dem, och lägga ut dem hit :) Ni har ju inte ens fått se hur vi bor nu. :)  men den som väntar på något gott... ;)

Puss och kram

Yes!

Det blev Kevin och Alice som kommer till finalen i Globen på fredag! Fasiken, vad bra det programmet kommer att vara! :)



Trist bara att jag och Dennis missar det, fast när man tänker på vad vi missar det för, så gör det ingenting alls att vi får vinnarnyheterna senare, eftersom we're going to Paris!!!! :)

Nu ska jag och mitt illamående och min extrema huvudvärk hoppa i kojs. Puss på er!

Försvunnen?

Nu måste ni nästan ha börjat oroa er ordentligt när jag nästan inte har bloggat på tre veckor! Annars käner jag mig bortglömd ;) Nej, men det blir så när internet plötsligt försvinner, för att prövotiden på en månad gått ut och man inte ids åka någonstans efter en lång arbetsdag för att knappra in lite ord på en blank sida :)

Igår fick vi äntligen internet igen. Tänk att det ska ta sån tid att leverera ett brev där det står att man nu får stoppa in internetkabeln i jacket igen för att släppas in... Voj voj..

Egentligen kan jag inte sitta och blogga nu heller, för jag har migrän idag (men det känns lite bättre nu, så ni inte börjar skälla på mig för att jag sitter här ändå).. Grejen är den att jag har haft huvudvärk i tre dagar i rad och även igår kväll när jag skulle sova. Under natten vaknade jag massvis med gånger och kunde knappt sova för att jag hade sån huvudvärk och på morgonen när jag skulle till jobbet kände jag det jag fruktade - migränen hade kommit. Fy fasiken. Jag fick sjukanmäla mig, trist som attan eftersom jag egentligen skulle ha jobbat exakt varenda dag den här veckan och till och med fått 45 arbetstimmar.. Så det var skittrist att jag migränen kom och förstörde. Inte nog med att jag inte kunde jobba idag, jag kan inte heller gå imorgon, för det brukar inte gå helt över på en dag och dessutom är man väldigt dåsig efteråt.. Men på söndag ska jag banne mig gå!

Mamma kom förbi där vid tolv och gav mig en superäcklig migräntablett - som bara kostar 65 kronor styck (!) - och då blev jag jätteflummig, yr och fick ännu ondare i huvudet, så jag somnade. Det var lika bra det. Jag känner fortfarande av värken, men jag ska fasiken se klart idol. Jag hoppas att Kevin och Alice kommer till finalen nästa vecka och att Kevin vinner hela köret. Vad tycker ni?

Dennis är i Äijävaara (jag lovar, det ligger verkligen mitt ute i ingenstans!) i hans familjs stuga och kommer hem imorgon. Sicken skurk som försvinner när jag behöver honom till att göra mat till mig, serva mig med vatten och all annan komfort som jag behöver nu. :)

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst här eftersom jag inte har delat med mig någonting på evigheter till er. :) Fast då är risken att ni inte ids ta del av det för att det blir som att läsa en roman, så jag tror att jag slutar nu. För er skull. :)

Om jag är piggelin imorgon så skriver jag då med :)

Pussokram