Tänder på gång

Linus har tänder på gång. Man ser att det är två tänder nära att komma ut ur tandköttet längst fram på underkäken. :) Han dreglar som bara den och vill tugga på allt och tycker att det är skönt när tandköttet masseras. Vi har köpt två bitringar till honom.


Så här ser den ena, från Fisher Price, ut. Den köpte jag i lördags. Den är bra eftersom han alltid får in en sån där cirkel i munnen och dessutom har alla cirklarna små utstående mönster som verkar vara sköna att gnaga på. Fast jag hade hellre velat ha en sån här bitring med bara såna där cirklar, eftersom de där gröna fiskarna är i hårdplast och de är inte alls bitvänliga, så det gäller att Linus prickar rätt när han ska bita... =( Det finns såna att köpa, men det fanns bara såna här när jag kollade och då tänkte jag inte att det fanns några andra modeller att få tag på. =(


Så här ser den andra ut; en "Manhattan Toys - Winkle" som Dennis köpte tidigare åt Linus. Den är jättebra eftersom Linus alltid får tag någonstans på den när det är så smala plastbågar som är överallt. :)

Båda de här bitringarna går att ha både i kylen och i frysen, men att ha dem i frysen känns lite väl kyligt, känner jag! :S

Nu ligger lillhjärtat och vilar och jag ska kolla på ett avsnitt av Chuck. :)

Ingen lurar min bebis

Jag helammar ju Linus, men nu när jag är sjuk så har jag nästan inte alls nån mjölk till honom. Därför steg jag upp efter fem inatt och kokade en nappflaska och tog fram mjölk som jag tidigare pumpat och fryst in "för sämre tider". Och tur var väl det att jag har tänkt så långt!

Grejen är bara den att Linus aldrig förut har druckit från nappflaska. Han tittade med stor skeptis på flaskan när han motvilligt provade att bita på nappen när jag stoppade den i hans mun. Nä, det var ingen succé alls! Jag förklarade ändå att det var precis samma tissemjölk som vanligt, bara i en annan form. ;) Det hjälpte inte heller...

Då provade jag ge bröstet och då sög han tag direkt eftersom det ju var den rätta varan. Haha. Försiktigt smög jag dit flaskan istället, men då märkte han direkt att det var fel igen och letade upp flaskan med blicken. När han såg den tittade han på mig och började gråta och försökte putta bort den med sin hand. Nååå.... Lillhjärtat. Jag försökte några gånger till, men det gick inte alls bra, för han hade kommit på att flaskan var där bredvid på lur och han var inte ett dugg sugen på någonting annat än den äkta varan.

Min moster Marlene kom förbi en sväng så jag kunde gå ut med Molly och då bad jag henne försöka eftersom hon ju inte har maten precis bredvid flaskan om hon skulle mata. Det hade visst gått lite bättre, men det var ändå ingen hit det där med tissemjölk i nappflaska. Suck! Ja, men om några timmar har Dennis helg och då är det hans helguppgift att få Linus att vilja äta från flaskan medans mina bröst hinner göra påfyllning. :P

Nä, nu vill jag bli frisk!

Linus är på bättringsvägen. Han är inte speciellt hostig längre och rosslar inte heller. Däremot är han snuvig och täppt i näsan, så jag försöker använda nässugen för att hjälpa honom. Medan han börjar må bättre, börjar jag må sämre. Jag hostar, hostar och hostar! Det är visserligen bättre att jag är sjuk än att mitt lillhjärta ska vara det, men inte är det speciellt kul för det! :( Jag håller på att gå under av tristess här hemma! Gaah! Dennis är på jobbet under dagarna och jag är ensam med en sjukling när jag själv är sjuk. Jag har inte direkt någon ork att vara en "aktiverande" mamma nu.

Idag fick vi fick hem två böcker som jag beställt till Linus. Den ena är Kärleksvisor till barnet och den andra är Lilla barnkammarboken - Rim och ramsor för händer fötter och kropp. "Iiih, vad kul!" tänkte jag och började bläddra i ramsboken och sjöng några ramsor för Linus. Men vad hände då? Jo, jag fick världens jäkla hostattack och kunde inte längre prata utan att börja hosta. Suck! Vi som hade så roligt, den lilla stunden det varade... :(

En dag kvar, sedan helg. Åh, så skönt det ska bli att ha Dennis hemma i några dagar. :) Jag längtar tills Linus och jag är friska så att vi kan börja våldgästa våra nära och kära igen. Konstigt nog, är vi inte välkomna nästan någonstans nu... ;P

Snart börjar en film som jag, i brist på annat, har bestämt att vi ska se: L.A. Gigolo med Ashton Kutcher. Jag hoppas den är värd att åtminstone slökolla på. :) Jag ska nog gå iväg och göra en kopp te och några smörgåsar innan jag bänkar mig framför teven. (Grejen är bara den att det är världens risktagande att göra det, för Linus sover nu och i princip varenda gång som jag ska äta, tycker Linus att han ska äta, även om han inte ens är i samma rum och medveten om att jag har nåt på väg till munnen... Bebisar och deras sjätte sinne... *mummel*) :D

Bumbobebis

Linus fick en Bumbostol med tillhörande bricka för ca två veckor sedan. Han har starka nackmuskler, men han orkar inte sitta så länge i stolen ännu, så vi tränar bara korta stunder ibland. :)


Liten dino by Ania

Här är Linus i den fina "Little Dino"-overallen som han fick skickat från Polen av tant Ania i födde-present. :)


Supersööt dino i sin gunga :)

Babysim

Här bjussar jag på lite bilder från babysimmet som började den 5 februari, men slutade lika snabbt eftersom ledaren bröt benet och ingen annan har tagit "babysimledar-kursen"... Men vi hann i alla fall vara där en gång. Så här såg det ut då när jag badade med Linus och Denns fotade:

Linus verkade tycka om babysimmet, så det var trist att det inte kunde vara mer än en gång, fast det egentligen skulle vara åtta gånger. =( Nåja, jag hoppas att vi får gå och bada igen när de kör igång till hösten igen. :)


Min prins!

Inatt föddes Sveriges kungliga lilla prinsessa. Stort grattis till Kronprinsessan Victoria och hennes Prins Daniel till lilltjejen! Min lillkille är ingen kunglighet, men ändock en prins! Världens finaste, dessutom! :)

 


Min lilla prins, den 6 januari 2012


Sjukstuga

Nu är det äntligen helg, vilket innebär att jag har fått sovmorgon! :) Helgerna är så uppskattade från min sida eftersom Dennis då kan vara lite avlastning med Linus från mig. På fredag och lördag natt är det superskönt för att jag då vet att Dennis kan få ta nattpassen om lillisen inte vill sova. :) På alla andra dagar har jag ju inte hjärta nog att väcka honom och be om hjälp eftersom han har förmiddag.

Linus har fått feber och blivit förkyld. Han hostar, nyser, är glansig i ögonen och näsan rinner. Stackars liten! Han är lite gnälligare än vanligt också, men det är ju förståeligt - det är ju inte kul att vara sjuk! Just nu ligger han på sin lekmatta och kollar på Fåret Shaun och Dennis sitter bredvid och spelar tv-spel.

Det hade varit kul att fara iväg och hälsa på hos någon, till exempel min familj, men jag tänker inte dra iväg Linus ut i värsta snöstormen nu när han inte är kry. Allt styrs ju av bebisarna nuförtiden! :)

På tisdag är jag och Linus bjudna till Lisen och Liiam på semlor. Hon skulle göra glutenfria till mig. :) Vad gulligt! :) Vi ska försöka hinna med att träffa Sofia också den dagen. Hoppas bara att Linus är frisk tills dess så att vi slipper "avboka".

2011

... har jag...

  • Varit på dop för min svägerskas lilla dotter Nadja

  • Varit i Stenbacken, vid Torneträsk, med Dennis familj, där kring påsken

  • Hälsat på hos Mollys uppfödare, vovvesyster och vovveföräldrar

  • Varit på min lillkusin Benjamins dop
  • Blivit gravid för första gången

  • Fått jobba som klasslärare åt en årskurs 3 i en hel termin och blivit många erfarenheter rikare :)
  • Fått en ny vän, vid namn Ulrika
  • I princip blivit helt av med min rädsla för sprutor
  • Gått en agilitykurs för nybörjare med Molly

  • Haft världens bästa Malin på finbesök från Linköping

  • Varit med min jättemage och hälsat på min familj på Notuddens camping i Jokkmokk

  • Bilat ner till Sundsvall, Linköping, Stockholm och Eskilstuna tillsammans med Dennis, Tilda och Elina

  • Bott helt gratis på skitlyxiga Elite Hotel Knaust i Sundsvall

  • Hälsat på hos Malin och Rolle i Linköping
  • Gått omkring och strosat på Grönalund medan Dennis, Tilda och Elina hade jättekul och åkte karuseller. (Ingenting är gravid-vänligt...Vågade mig dock på att åka Tekopparna, men då fruktade jag för livet hela åkturen! :D)

  • Hälsat på hos lillebror Micke som flyttat ner till Eskilstuna

  • Fått veta att jag ska bli tant igen.. :))
  • Blivit mamma till världens finaste lilla kille, Linus ♥

  • Verkligen insett att jag har världens bästa kompisar, i och med Linus födsel
  • Grattat Molly på hennes 2-års dag :)
  • Blivit helt inställd på att jag vill ha hus, speciellt när min kusin Jessie har köpt ett
  • Spenderat nyårsafton tillsammans med min lilla familj hos svägerskan Therese och hennes familj
  • Fått en helt ny syn på livet ♥

Molly

Nu har vår stortjej äntligen börjat löpa igen, lite drygt ett år sedan sist. Det är skönt att veta att vi inte har missat löpet så att vi kan ha stenkoll på henne nu i en månad framöver så att vi inte råkar få en valpkull.. :) Lite trist är det dock att vi nu inte kan hälsa på överallt eftersom hon ju är världens hak nu hos hanarna. ;) Och lite jobbigt är det att vi måste börja ha blöja på henne, iaf ibland, så att hon inte droppar överallt. :)


Sötgumman när hon lade sig bredvid Linus för att gosa med honom.