Apropå klänningen

Så är den nog inte så himla kort, tror jag. Och om jag tycker att den känns för kort tänkte jag ha vita leggings i piratbyxelängd till, tror jag. :) Det blir väl bra? Jag måste bara beställa klänningen också. Som tur är är den billig, bara 199:- från Gina Tricot och frakten gick bara på 34:- tror jag. :) Bra det när man är en fattiglapp som jag. :S


Yoko! Jakamoko! Toto!

Jag tååål inte det barnprogrammet som Barnkanalen visar!! Djuren ser ju helt jäkla dumma ut också! Usch, vilka fula färger de har! Barnkanalen i all ära, men "Yoko! Jakamoko! Toto!" är KASS!! Som tur är börjar underbart roliga "Fåret Shaun" direkt efteråt. :)


Stylinghjälp, tack!




Vad tror ni, kan man ha en sån här GRÖN klänning som gäst på ett bröllop? Bilden på den vita klänningen är bara för att visa hur klänningen ser ut bakifrån, jag skulle inte ha en vit för så mycket vet jag. ;)

Mammografibussrosa


Jag vill ha en tröja/en topp/ett linne i sån här Barbie-rosa färg. Nån som vet om det finns nån sån? :)

Gröt


Imorse fick Linus prova äta gröt för första gången. Han var något skeptisk till detta... :D


Utdelning för läskigt kunnande

I fredags hämtade jag ut ett paket på Posten. Det visade sig vara en vinst som jag fått genom att delta i en tävling på Facebook. I tävlingen för Malaco Viva Lakrits skulle man kunna sina FB-vänners födelsedatum. Jag har 139 vänner på Fejan, men det gick lätt som en plätt då folks födelsedagar fastnar i mitt minne bara så där. Jag kommer fortfarande ihåg vilka födelsedagar mina klasskompisar från ettan har :) Läskigt? Mjo, lite. Men nu fick jag äntligen lön för "mödan". (Vet inte om man kan kalla det för möda när det bara sitter där i minnet) ;)

 


Vinnarbrevet och kartongen fylld med 15 st Malaco Viva Lakrits-påsar.


Det var tre olika sorters godispåsar; Pärlor med salmiak, Juveler med sötlakrits och Briljanter med saltlakrits. Pärlorna är de enda jag kan äta, men jag undrar om jag ens kan det, för jag fick lite ont i magen och undrar om det kanske var av dem...


Visserligen hade jag redan räknat ut att jag nog inte skulle tåla godisarna eftersom jag ju har glutenintolerans, men det struntade jag i. Jag vann ju! ;) ;) Om ni undrar, jag vinner aldrig någonting, så det här var skitkul - trots allt! :)


Stolt tant Tessi


Världens finaste Samantha ♥


Superstolta tant Tessi träffar och håller i Sammi för första gången :)



Hälleguu så pluttig :)



Linus satt i faster Tildas famn...



... och i bonuskusinen Charlys famn :)



Superstolt moster :)


Superstolt storasyster :)


Och en minst lika stolt mamma! :)


Storkusin Linus med sin prick 7-månader yngre kusin. :)


Söta lilla prinsessan :)


Världens finaste ♥



Veeem har backat in under vaggan?


Det är ju bara jag, Linus! :)


Barnis

Jag var barnis åt Nadja i onsdags. Hon hade jättekul och byggde bland annat en koja under våra pallar. :) Sötungen!


Linus låg och tittade på tv medan Nadja lekte byggmästare. :)


I plurret


Oj, vad roligt att slå i vattnet så att det skvättar! :)


En liten en iaf

Det blev en liten promenad iaf. Efter en timmas snyftande gick Dennis till slut med på att gå en sväng. Det var skönt att få komma ut i friska luften en stund. Linus som gnällt jättemycket innan, somnade direkt vi kom ut och började rulla vagnen. :) Fler promenader önskas :)


Instängd

Jag skulle egentligen vara ute och promenera med mamma nu, men hon ringde och sa att det inte går eftersom Mathias är magsjuk och pappa inte orkar ta hand om honom själv. Jag ville verkligen promenera en sväng. Frågade, eller snarare bad, Dennis att följa med, men han ids inte. Han undrade varför jag inte promenerar själv, men det är ju jobbigt och framförallt tråkigt att gå själv med Linus o Molly. Då sa han att jag ju kan lämna Molly hemma, men det är ju hon som behöver få gå på promenad. Han sa då att han kan gå med henne en sväng sedan och jag sa att vi väl alla kunde gå en sväng nu, men inte det.

Nu ligger jag på sängen och deppar. Men det är väl lika bra det. Alla skulle väl ändå tycka att jag är en dålig mamma om jag gick med barnvagnen på promenad vid den här tiden.


Hos Sammie

Jag o Linus har lånat Nadjas rum och myshörna till att amma. Dennis är och skjutsar Tilda till ridningen. Men nog om det. Samantha är så pluttinuttig och söt. Åh, vad jag älskar henne. Jag blev alldeles tårögd när jag fick hålla i henne. :) Lilla prinsessan. Jag kan knappt tro att hon är här nu. :) Välkommen, lilla vän. :) puss! Tant Tessi


Gullungen på Webbisar


Lilla, fina, söta, underbara prinsessan Samantha ♥

En prinsessa ♥

För knappt två timmar sedan blev jag tant igen. Tant Tessi. :) En liten, liten, underbart söt prinsessa har kommit till världen! Åh, vad jag längtar efter att få träffa henne! Tänk, hon föddes på Linus 7-månadersdag. Linus har blivit storkusin! ;) Hihi, vad mysigt! Så fort de säger att det  är okej att åka dit imorgon så far vi och hälsar på dem. ♥

Multitasking

Imorse åkte jag och Linus iväg till vårdcentralen för att få penicillin-salva till hans ögon. Efter att hämtat ut medicinen på apoteket hämtade vi Molly som, snällt nog, fått vara med Putte under tiden, och sedan åkte jag och mina småtroll iväg till min mormor och morfar. Där blev det fika och mys med mormor och Marlene.

Där vid två-tiden lämnade jag Molly till Putte igen och åkte och hälsade på hos Sofia för första gången. Jag fick gå på husesyn i lägenheten som de håller på att flytta från nu eftersom de har köpt ett hus. Sedan blev det lite bebis-i-magen-snack med henne om hennes bebis som är beräknad till den 19 juni. :) Jag fick en kopp te, men hann knappt börja dricka innan svägerskan Tess ringde och frågade om jag ville vara bebis-vakt. Jag skyndade hem och tog emot Nadja.

Jag, Linus och Nadja busade en hel del innan det var dags för tjejen att få lite mat. Jag värmde hennes barnmatsburk och mosade en banan till Linus och sedan matade jag Nadja som satt i Linus barnmatstol medan han satt i min famn och matade honom också. :D Multitasking! Men det gick jättebra. :)

Sedan blev Linus lite trött så jag lade honom i sängen och jag och Nadja busade lite till. Hon byggde en koja under en av våra pallar. ^^ Linus sov (läs: försökte somna) inte länge innan jag tog upp honom. Ungefär då kom Putte hit med Mollsan och strax efteråt kom Tomas och hämtade Nadja.

Det var en kul dag! :)


Förmiddag

Det tog runt två månader med ständiga påminnelser för Topbostäder att komma hit till oss och kolla på vår diskbänkslampa vars lampknapp mitt i allt bara ramlade ner i diskhon. Nu har han iaf kollat och farit iväg för att fixa en sprajtans ny lampa till oss. Nåt bra blev det av all väntan iaf! :)

Linus är tröttis, men vill inte sova, utan gnäller bara. Jag håller på att bli galen. Molly skakar av rädsla från när gubben var här och hon hade på sitt darrande antiskall-halsband. Dennis jobbar. Simon ska komma senare, men jag hoppas det blir snarare. Jag behöver få hjälp med småttingarna. Den ena behöver passas och den andra behöver få komma ut. Och jag behöver få duscha!!

Eftermiddagslur

Linus somnade gott med snuttisen Alfons hand i munnen. Sötisen. :)

 


Magbilder

I eftermiddags hälsade jag, Linus och Molly på hos min svägerska Therese för att jag skulle fotografera hennes fina mage innan den blir tom. ;) Hon är ju beräknad att föda på måndag, så det var lite bråttomt med fotograferingen. :) Nu har jag lånat några av bilderna från hennes blogg, då jag fotade med hennes kamera istället för min.

Fina va? :) Lillbebisen, tant Tessi längtar efter dig! ♥


Chillar i vagnen


Innan jag och Linus skulle ut och promenera en dag, satte Dennis ner honom i vagnens liggdel och där låg han så avslappnat och smaskade på en av vagnens reflexer medan han väntade på mig. :)


Världens finaste. Mitt ♥


Linus och morbror Mathias

När Mathias hälsade på för ett tag sedan var Linus väldigt intresserad av tv-spelskontrollen när Mathias spelade. :)


Morbror och systerson :)

Lyfta kusinen


Nadja försökte lyfta upp Linus när vi hälsade på hos dem. Dock tog hon stryptag (!) för att få upp honom, vilket han inte riktigt tyckte om. :D


Baby Shower

Söndagen den 29 april var äntligen dagen kommen då jag och Lisen skulle hålla en Baby Shower för Therese. Vi hade planerat den i ungefär två veckor och gjorde allt för att hålla alltihop superhemligt så att Therese inte skulle ha någon aning om vad som väntade. Hon visste alltså inte ens om att vi skulle ha en Baby Shower för henne. :)

Jag och Lisen hade förberett massa lekar och tävlingar och bakat gott till fikat. Vi hade bjudit in tre av Tess kompisar, men ingen av dem kunde komma, så det blev bara Lisen, Tess svägerskor Verro och jag och så familjen, men det blev bra i alla fall.

Eftersom att vi var hos Dennis och Thereses familj var vi tvugna att lura dit Tess, vilket vi också hade planerat in i minsta detalj. Dock hände det som inte fick hända. Kaddi, deras mamma, ringde och sa att Therese och Nadja var på väg dit redan när klockan var elva och jag och Lisen skulle ju inte dit och fixa i ordning förrän vid halv ett då vi skulle börja festligheterna klockan två. Gaah!! Vi fick komma på en ny plan som innebar att Kaddi prompt skulle ta med barnen och Therese iväg till Gojan och köpa mjukglass, så att jag och L kunde smita hem till dem och fixa i ordning allt tills när de skulle komma tillbaka.

Hihi, gissa om Therese blev förvånad när de kom tillbaka och hon möttes av Baby Shower-skylten som Lisen fixat. :D


Vi började med fika. Lisen hade gjort en (som jag säger) Britatårta och jag hade bakat kladdkaka.


Det var massa kiddosar med, men det blir väl så när man har små syskon och dessutom egna barn redan. :)


Vi fortsatte med lite lekar och tävlingar. Här håller vi på att leka "gissa magmåttet" på Therese. Alla får mäta upp och klippa av ett snöre runt sin egen mage för att gissa hur stor mage T har och till sist mäter man gravidmagen för att se vem som kom närmast. Elina vann, med ett exakt magmått. :D


Dags att se hur stor Thereses mage egentligen är. :)


Vi lekte också "gissa kladdet i blöjan" där Lisen hade smält tre olika sorters choklader i blöjorna. Det såg inte alls farligt ut på håll, men oh, så fel det kändes när man skulle trycka dit näsan och lukta vilken sorts choklad det kunde vara som var utkletat där i. :D



Vi tävlade också om vem som kunde gissa hur många godisnappar det var i nappflaskan.


Den här tjejen vann och fick nappflaskan som pris. ;)

Vi lekte också lite lekar där vi hade delat upp alla i två lag och jag och Lisen läste någon rad ur svenska barnvisor som vi översatt till engelska. Thereses lag vann storartat, då hon var riktigt alert! :) Dessutom hade jag gjort i ordning en lite knepigare tävling med kändisar som döpt sina barn till annorlunda namn. Man skulle dra streck mellan rätt barn och förälder. Den tävlingen blev oavgjord mellan Therese och Lisen.


Lisen rättar tävlingarna.



Jag hade fixat en liten bild där alla gästerna skulle skriva en liten hälsning till lillbebisen. Här håller moster Elina på att tänka ut nåt att skriva. Sedan ramade jag in bilden. :)


Vi hade också lite presentöppning. Av mig fick Therese (eller egentligen hennes bebbe) en likadan fyll-i-bok som vi gav till Nadja när hon var i magen. "Bästa boken om mig - inte så lite kaxig" av Terese Öman.


Av Veronica fick Therese en parfym (kommer inte ihåg vilken kändis-parfym det var.. men gott luktade den!) :)


Och av Lisen fick hon en blöjtårta. Såå himla fin den var! :) Eller hur? :)


Här är huvudpersonen för dagens spektakel. :)

Det var väl bra gjort, eller hur? :) Vi hade jättekul och Therese fick massor med uppmärksamhet, precis sånt som man saknar lite när man går där och är höggravid med världens smärtor och bara vill önska sig bort ibland. :)

Rikare som student

Ni vet hur lite pengar man har när man pluggar och bara har ca 7000 kr i månaden om man räknar med både bidraget och lån. Av de pengarna går en stor del till mat och hyra, och en jävulskt stor del till kurslitteratur. Dock hade jag ändå mer pengar som student än vad jag har nu som mammaledig - och då är det ju inte bara mig själv jag ska försörja, utan även min lilla bebis! Nu får jag ca 6700 kronor i månaden och det räcker ingenstans när det ska inhandlas blöjor i mängder! Maten kostar också en massa och hyran har de höjt till skyarna! Nu är jag ju som tur är inte själv med att stå för dessa kostnader, men hur jag och Dennis får det att gå runt varje månad är inte lätt... Och inte heller vill jag slösa fler mammadagar än de fem i veckan som jag redan tar, för då kommer jag väl att vara tvungen att börja jobba igen nästa månad :P

Nä, fy fan för att man inte har högre föräldrapenning! Studenterna behöver högre studiebidrag och lånedel, men vi föräldrar behöver också sjukt mycket högre! Det är ju inte klokt att man ska behöva leva under minimumgränsen för vad man klarar sig på varje månad!

Och nyss tog hårtorken sitt sista blås... suuuuck!

Första smakprovet av...

... MAJSKROK



... MOSAD BANAN



... MOSAD POTATIS

En superdupertrött (och därför även vääldigt ledsen) kille väntar på maten, fast han egentligen borde sova lunch...



... OCH MOSAD MOROT

Nyfrillan

Så här biddere!


Längtar

Åh, vad jag längtar tills Tess nya lilla bebis kommer ut ur magen! Jag hade satt gissningen på att bebisen skulle komma idag, men det tror jag inte då jag inte hört ett pip om att värkarna skulle ha satt igång eller så. Men jag håller på att längta ihjäl mig efter lillisen! Åh, så otroligt mysigt med en ny liten person att älska! :) ♥ Lillbebisen, kom ut nu, tant Tessi längtar ju efter dig! :)


Ny gammal frisyr?

Jag ska till frissan imorgon, vilket inte är en dag för tidigt ;) Jag har inte klippt mig sedan i början av januari, så nu har min frisyr verkligen förfallit. Luggen blir jag galen på eftersom den växer som ogräs. Jag vill ju helst hålla den kort, men ids inte gå till frissan jämt och ständigt så därför låter jag den växa.. =/

Nåväl. Jag funderar på att klippa kort igen, så som jag hade i början av 2008 då jag klippte av mitt jättelånga hår. :) Lugg ska jag iaf ha. Vad tycker ni?


Ungefär så här, så kan man göra frisyren lite busigare ibland, om man vill :)


Nu har jag förstorat bilden rätt rejält.. men så här såg baksidan ut, om ni kan se nåt.



Typ nåt sånt här? Kanske? Möjligen? Jag vet inte.. Tips, tack! :)