To die for!


Kolla in min nya snygga vattenkanna som jag köpte på Dollarstore under helgen. Visst är den bara sååå läcker? :D


v.17


Magen i v.17 (16+0)

 


Bebisens utveckling den här veckan enligt Babycenter.com


Nu är bebisen ungefär 11 centimeter lång i sitthöjd och väger cirka 140 gram. Skelettet består mest av ännu mjukt och böjligt brosk, men det kommer att hårdna gradvis. En skyddande substans som kallas myelin börjar nu omsluta ryggmärgen. Svettkörtlar utvecklas över hela kroppen.I takt med att bebisen blir större och starkare, så blir navelsträngen - livlinan till moderkakan - också kraftigare.


Nästa vecka på onsdag ska vi på ultraljud igen. Åh, vad jag längtar efter att få se vår lilla skatt där i min mage igen! :) ♥

Kort


Grattiskortet till mormor på hennes 63-års dag.


Baksidan av mormors kort där även lillbebisen i magen hälsar grattis. :) Till det här fick hon även ett gåvobevis på att vi skänkt pengar till lungforskningen på Hjärt- och lungfonden i hennes  ära. :)

 


Dopkortet till lilla Benjamin.


Insidan av kortet. :) Till det här fick han även ett silverhalsband med en liten sko-berlock med hans månadssten på. :)


Största lyckan!


Inget kan slå min lycka morgonen den 11 februari i år... :)


v.16

Idag, tisdag, är jag i vecka 16 (15+1). Så här säger Babycenter.com om det :)


Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, kring 10 cm lång i sitthöjd och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada.


Bebisen håller huvudet mer upprätt nu och ögonen sitter närmare varandra. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen. Fostervattnet och fosterhinnorna fungerar också som en vätskefylld 'kudde' som skyddar bebisen inne i livmodern.

Babybok

Nu beställer jag den babybok som jag hittade för kanske sex år sedan på Designtorget och blev så sjukt förälskad i. Det är en bok om "mina första år" och just den här är så himla rolig och söt på samma gång. Färgglad och underbar. :) Nadja fick en sån här av oss innan hon föddes och nu kan jag inte vänta med att själv få börja fylla i en till vårt lilltroll i magen. :)

"Bästa boken om mig - inte så lite kaxig" av Terese Öman. Såå jäkla bra! :)

Barnvakt

Ikväll ska jag vara barnvakt åt Mathias när resten av gänget är och inventerar. Egentligen skulle jag ha farit och inte mamma, men så hade jag inte riktigt lust ändå, så jag bytte med henne. Det blir ju inga pengar för mig nu, men ändå är det rätt skönt att inte behöva fara iväg och jobba i fyra timmar. Fast ändå gillar ju jag att inventera. Jag tycker att det är rätt kul, faktiskt. Hoja, nu har jag lite ångest. Dumma gravid-hormoner...

Imorgon är det dags för jobb igen. Snart bara en månad kvar av terminen och jobbet. Vad jag ska hitta på sedan vet jag faktiskt inte. Jag borde egentligen söka något sommarjobb, så här vääldigt sent, men jag är väl fortfarande inne på att jag vill resa utomlands med Dennis i slutet av juni och då skulle jag bara kunna jobba andra terminen. Men grejen är den att jag väl också oroar mig över att jag kanske inte kommer att kunna jobba under den tiden ifall jag skulle få väldans besvärligt med graviditeten. Åååh! Jag vet varken in eller ut om någonting just nu! Hade inte helgen kunnat vara några dagar till?