Suuuperlika!

Kollade förresten på Juno ikväll, och jäklars vad huvudrollsinnehavaren Ellen Page är lik Linda Cardellini från City akuten! Alltså, jag var helt bombis på att de var tvungna att vara systrar eller nåt sånt, fast så verkar det inte vara, så därför måste de vara släkt på nåt sätt. Och säger de att de inte är det (inte för att jag själv kan fråga det, men nån annan gör säkert det), så då kan de inte veta om det. Så, så är det! De är FÖR lika för att inte vara släkt. Kolla själv så fattar ni vad jag menar! =)

Kort, kort :)

Så var mitt hår klippt - nästan helt borta. :) men fint blev det ändå. Klippte mig hos en privat tjej igår som bara tog 150 kr! Gud, vad billigt, och speciellt när det blev så bra också och dessutom var hon riktigt bra och frågade hela tiden så det inte skulle bli fel. =) Jätteroligt.

Idag promenerade jag i stormen bort till Sanna. HELT OTROLIGT hade jag MEDvind!! Det har jag nog aldrig förr varit med om! haha, och alla stackare som CYKLADE mot mig, haha, stackarna! De rörde sig nästan inte. Jag gick nästan snabbare än de cyklade. Smart drag att knata istället. Men på riktigt så höll jag ändå nästan på att flyga iväg och då vill jag inte ens föreställa mig för hur det måste ha varit för de som cyklade när de fick upp lite fart. :)

Det blev en härlig dag på stan med Sanna iaf. Vi knatade vidare och dit bort och kikade på allt möjligt och gjorde massa ärenden. Sen gick vi och fikade också, på Barista, om jag förstod rätt :D Men gott var det iaf! Och guuuud, vilken god chokladmoussetårta. Men schweindyrt! :S Verkligen jättedyrt! Dit kan man inte gå ofta som student. Fast det var värt det, trots allt.

Sen mötte jag upp Dennis på resecentrum och vi åkte till Tornby i den nu regniga stormen. Handlade lite på Rusta och sen på Maxi, för vi orkade inte mer än så. Köpte förresten blekmedel till mitt hår, för imorgon blir det till att göra slingor i håret.. BLONDA... Jeeeez. :D Nåja, men chockar jag mig själv med att klippa av två dec på längden, kan jag väl lika gärna göra blonda slingor också, rajt? =)

So long!

Det gäller att vara stark

Det är inte lätt, det har jag kommit fram till. Jag har en tendens att aldrig låta mig känna efter hur jag mår, på riktigt, alltså. Jag biter ihop och ler, fast jag inte mår så bra alla gånger och tänker på så mycket. Det hade varit mycket lättare om jag inte hade gjort så, tror jag, men jag tror också att jag gör så för att jag känner att jag måste klara av så mycket och för att stå ut, måste jag vara stark. Och när är man det? Jo, när man inte visar att man mår dåligt. Åtminstone tror andra det, fast då kan det komma som en chock för dem när de väl får reda på hur man egentligen mår. Och dessutom mår man aldrig bättre själv då...

Jag önskar att jag hade kraft att orka och klara av allt, allt jag måste. Jag måste få styrka någonstans ifrån. Synd att jag inte är He-Man eller Bamse eller nån annan sån där som bara skriker ut "Jag har nu kraften!" då denne precis blivit mycket mycket starkare av typ Dunderhonung eller nåt.. *suck*

Btw, på tre veckor har tre kilo försvunnit :) DET är något som går bra, fast allt annat... hah!...det kommer jag ingen vart med..

Förresten...

... på en vecka (knappt) har jag gått ner 1,1 kg :D Tjooooohoooo!!! Man blir lätt stolt över sig själv, när man klarar av nåt man länge kämpat med, men än är det kvar en bit (tihi)

Överflödig?

Idag var det VFU för första gången i den här kursen... så det var bara att stiga upp klockan fem (trots att jag inte kunnat somna förrän efter ett pga ångest, vilket jag även hade när jag steg upp) =/ Tog bussen vid sex och var framme i Finspång halv åtta.. Jobbigt som fan.

Nåja, under första lektionen vi var med på, var det historia som handlade om kända personer från 1800-talet. Vi fem i min grupp fick tävla mot sex två-treor på gymnasiet. De vann med en poäng. Pinsamt! haha, nej, men faktiskt så har vi ju inte pratat om sånt där sedan gud vet när. Sedan skulle vi (ja, även vi) läsa om någon av dessa kända ansikten och redovisa om dem. Och jag tänkte att vad sjutton ska vi göra massa skolarbete nu.. men jag förstår poängen, att vi ska prova på det vi faktiskt kommer att låta våra blivande elever göra under våra lektioner. Men jag kände mig ändå lite malplacerad. Jag skulle prata om Frances Nightingale (som jag hemskt nog, inte visste ett enda jota om, och ärligt, kan jag inte komma på att jag ens hört hennes namn förr :S) Fast det gick rätt bra ändå.

Under lektionen efter, en samhällslektion med tvåorna skulle vi hjälpa eleverna med deras arbeten om ett påhittat land där de skulle skapa ett scenario som påverkade landets välfärd. Kruxet med det var att de använde sig av en lista med en himla massa ord de skulle ha med i sin lilla uppsats, och jag förstod knappt hälften.. Oj, oj... Det är faktiskt väldigt svårt att hjälpa eleverna när man själv inte kan ett endaste litet dugg om grejen. Då känner man sig faktiskt vääääldigt överflödig! Man bara går runt där för att man måste, och ler litegrann och nickar och säger typ "ja, men det låter bra". Haha, ja, ungefär så är det. :D Det hade varit så mycket roligare om jag faktiskt hade varit insatt i ämnet och så innan jag skulle hjälpa dem. Men ja, det är ju så det är när man inte har gått i gymnasiet på ett bra tag nu. Och jag tror att jag inte har haft de bästa lärarna i många ämnen, just för att jag kan så fruktansvärt lite om så mycket (känns det iaf som). Visst beror väl mycket på att det är längesen jag läste om sånt där och att saker bara försvunnit i glömskan, men jag tror att mina lärare hade kunnat göra lektionerna annorlunda.. Inte bara gett oss en lista med femhundramiljoner ord man ska kunna utantill, utan att kunna sätta in dem i sammanhang. Det håller inte..

Jag får bara hoppas att jag, så småningom, blir bättre än några av dem, iaf :D