Midsommar med snö i midnattssol

Ja, så är det här i Gällivare. Det har varit himla fint väder idag, faktiskt. Varmt och soligt och tydligen skulle det bara vara här uppe i landet som det skulle vara fint i midsommar. :) Härligt.

Idag har jag varit hos mamma och pappa och hjälpt dem att packa ner porslinet från köket i flyttlådor. Och sedan kom Micke dit, så då hjälpte jag honom att plugga till teorin. Vi åkte också till Coop och träffade hur många som helst (det var enda affären som hade öppet vid fyra) så det tog evigheter att komma därifrån eftersom vi bara pratade och pratade. :) Jag köpte faktiskt en Soda Stream där, bara 700 kronor. :) Nu slipper vi bära hem massa Loka och Ramlösa jämt och ständigt. :)

Efter Coop blev det grillat hos mormor och morfar med familjen. Det var mysigt och skitgott. :) Fast mitt i allt blev vi helt störda i allt mys av att grannen började klippa gräset, så jag gick och frågade henne om hon inte kunde klippa imorgon istället eftersom det lät så jävelusiskt mycket. Så hon blev lite putt, men slutade iaf att klippa, hehe.

Nyss åkte jag, Micke, Putte och morfar upp till Dundret och tittade på midnattssolen, det är så himla fint. :) Jag älskar de ljusa sommarnätterna! :) Idag var det faktiskt första gången som jag såg Kebnekaise därifrån, för det var så himla klart och Micke visade vilket berg det var. Visste ni att man kan se en elftedel av Sveriges yta från Dundret (vid klart väder). :) Coolt va? :) Förresten var det som vanligt lite snö kvar på norrsidan av Dundret - det brukar vara det även när jag fyller år - andra juli. :)

Vi tog en sväng förbi Abborträsk också och morfar berättade massa anekdoter om det stället. Man lär sig alltid något nytt och intressant av honom.

Nu är jag iaf hemma igen. Det ska bli skönt att bara sitta och titta på tv och äta godis eller nåt. :)

Glad midsommar!
Pussokram

Äntligen helg!

Åh, jag trodde aldrig att jag skulle överleva den här veckan, men så äntligen kom helgen! Hade vi inte varit ledig imorgon, hade jag inte orkat, jag lovar. Efter åtta veckors sjukskrivning skulle jag börja jobba heltid på ett nytt ställe, med alla nya intryck det ger... Gissa om jag har varit trött den här veckan.. Puh, idag efter jobbet var det första jag gjorde när jag kom hem att gå och sova - i två timmar. Dennis fick inte liv i mig.. :)

Tror ni inte förresten att jag skrev världens inlägg igår, men att det inte fungerade att lägga ut den och att allt utom första meningen sedan var borta? Varför lär jag mig aldrig att kopiera texten innan jag trycker på "publicera"? Varför? Suck.. Ja, det har hänt fler än en gång att allt bara har försvunnit... Undrar om jag ens kommer att komma ihåg det när jag är klar med det här inlägget..

Hm, så var det midsommar imorgon. Dennis ska iväg till Granhult (nån by här uppe som jag aldrig förr hört talas om, men som ger mig associationer till Åsa-Nisse) på jobb, så jag blir ensam hemma hela helgen. Men det blir skönt ändå att jag inte har någonting speciellt inplanerat. Jag ska vila upp mig ordentligt så jag är fit for fight till nästa vecka och så ska jag hjälpa mamma och pappa att packa flyttlådor, för de flyttar om 13 dagar. Och appropå 13 dagar, så fyller jag år om precis två veckor från idag. :) Yeeey.. Hehe, nej, det är inte så speciellt längre, när man inte är liten. Fast det ska bli himla kul att baka massa gott chokladigt och bjuda hem folk på fika, hihi. Och appropå det, fyllde Marlene 29 år igår (vilket jag också skrev i gårdagens inlägg som inte blev publicerat, utan bara försvann..). Hon hade god tårta (fast min blir nog bättre - mer chokladig. :)

Strax kommer Dennis hem så då ska vi mysa med god mat och nån film. :)

Pussokram

Hej på er :)

Nu är jag tillbaka. Friskare och gladare. :)

Igår började jag på mitt sommarjobb på Hökens dagcenter. Det var kul och jag trivs bra, men efter jobbet igår var jag totalt slut! Jag la mig för att sova redan halv nio (!) för jag hade ju stigit upp före sju efter att ha varit sjukskriven i åtta veckor. Men skönt och behövligt var det. :)

Åh, jag hade så jävulskt kul i helg. :) Jag och Dennis hade förfest här på fredag (när min bror och hans syster hade tagit studenten). Erik, Simon, Matti och Tess och hennes svägerska Eva var här. Vi spelade Buzz och sjöng i Sing Star. :) Jäklars vilket team jag, Erik och Smidig var! :) Haha.

När vi var less på att yla och tävla om vem som var smartast, gick vi till O'Learys. Fy fasiken, vad kul det var! :) Jag hade inte varit på krogen sedan augusti i Linköping, så det var ett tag sedan.. När de andra gick ner till baren träffade jag min gamla 1-9:an klasskompis Björn. Det var jättekul att catcha-up. :) Så kom min andrakusin Micke, Anton Alriksson, ljudkillen Linus som numer är  en blivande statsvetare (som jag för övrigt fick reda på igår att jag ska sommarjobba med :) ) och min kusins gamla kompis C.J.. (Jag tror inte jag glömde nån nu...) Jag stod där uppe och snackade med dem i jag-vet-inte-hur-länge.... :) Men länge var det. Dennis kom till och med och efterlyste mig, hehe.

Under kvällen pratade jag även med min brors kompis Elli och försökte hjälpa Erik att hitta ett ragg (utan resultat eftersom de stängde krogen redan klockan två - på studenten - skitkrog). Och så gick vi till Matti på efterfest där jag höll på att somna överallt, hehe.. :) Men det får ni ha överseende med, för klockan var kring fyra på morgonen då. :) Jo, jag snackade med Mickes kompis Pavva också där hos Matti. En riktigt trevlig och kul typ, det där :)

Ja, hur som helst, kom jag hem till slut efter att haft Dennis och en på riktigt orolig svåger som promenerade hem med oss och undrade hur sjuttsingen jag skulle ta mig in i lägenheten utan att somna. Haha..

Gissa om jag var bakis på lördagen? :D Men ändå gick jag och kollade på Midnight Sun Meet på stan och hade fest här med Dennis, Matti och David. :) Skitkul :)

Jag och Malin håller på att smida planer på att hon och Raoul ska komma hit och hälsa på i sommar. :) Jag hoppas verkligen att det går, för det skulle vara så himla kul! :)

Nu ska jag kolla på Desperate Housewifes som börjar vilken sekund som helst nu. :)

Pussokram! :)