Andra tanden

Idag (lördag) kom Linus andra tand fram. Inte konstigt att han är så gnällig och famnig nu, har svårt att sova och ständigt vill bita på allt han kommer åt. Lillhjärtat mitt. Med den här tanden fick han dock inte feber, men hade ändå väldigt ont så att vi fick ge Alvedon så att han skulle kunna sova. Han har sovit här i soffan bredvid oss ikväll när vi tittat på tv och nu ligger han i sin pappas famn och sover.

Tutte

Linus har börjat tycka om och använda tutte från att totalratat dem! Men nu när andra tanden trycker på är det säkert skönt att ha nåt i munnen att bita på. :)


Kvällsfika

Ikväll promenerade jag och Dennis iväg med Linus i barnvagnen till Alla tiders Café tillsammans med Therese, Tomas, Nadja och Samantha för att ta den där fikan som inte blev av tidigare under dagen. Men när vi kom fram och lyft ur alla barnen ur vagnarna och skulle öppna dörren såg vi skylten som sa att de stängde redan 18:00 under sommaren, inte 21:00 som deras Facebook-sida sa... :( Då var det kört, tänkte vi, fast Tomas kom på att Strandcaféet på Hembygdsområdet nog hade öppet, så vi chansade och promenerade ditåt.
 
Strandcaféet hade öppet ända till 22, så där tog vi våran fika. Rulltårtan var glutenfri, så jag tog en sådan och Dennis tog en bit rabarberpaj. Till det blev det en oboy till mig och en kaffe till honom. Vårt lilla kalas slutade på 90 spänn! Dyrt, tycker jag! Men det är klart, om man är de enda som har öppet kan man väl ta lite saftigare priser. :P Fast inte var det stora bitar, pimpade med grädde eller dylikt och inte heller var det speciellt gott. Min bit var rätt torr, faktiskt.
 
Men förutom de skyhöga priserna var det trevligt och mysigt att ta en liten fika på kvällen med nära och kära. :)

Hos mormor o morfar


Lekparken

Här om dagen gick jag, Dennis, Linus och Molly till lekparken på sjöpen med fastrarna Tilda och Therese samt kusinerna Nadja och Samantha. :)


Grattisar!

Idag hurrar vi för flera stycken småttisar! :) 16:e blev ett populärt datum att fylla år på :)
 
 
Stort grattis till alla små godingar! ♥

9 månader, första tanden och vink vink

Ja, herregud vad tiden går fort! Idag blir Linus 9 månader. 9 månader! Som en hel graviditet. Nu har han funnits lika länge utanför magen som inne i den. :)

Och vet ni? Jag är så himla stolt! Alldeles för tio minuter sedan lärde han sig att "vinka hej hej" som Dennis sa under inlärningen. :)

Och inte nog med det. Igår eftermiddag sprack hans första tand fram. Nere till höger. Dagen före nio månader. :) Underbart, vilka framsteg som händer hela tiden. Tur att jag är mammaledig så att jag är hemma med honom hela tiden och får vara med om alltihop. Jag hade inte velat missa en sekund! :)

För en liten stund sedan har vi borstat tänderna på Linus för första gången. Lite skeptisk var han till en början, men sedan gillade han det och fick även prova borsta själv. :)

Nu ska vi försöka sova. Linus har varit rätt så otröstlig, gnällig och haft svårt att sova de senaste dagarna och hade även feber imorse på grund av tanden som värkte. Hoppas Alvedonen han fick ikväll hjälper mot värken under natten.


Haparanda


Bada ute

Idag var det så härligt väder så vi åkte till Linus farmor och farfar så att han fick bada ute i värmen. Det var poppis! :) Sedan for vi allihop iväg med farmor och farfar och åt grillmat på Sibylla. Mys! :)


Britax Max-Way

Linus sover i sin nya, fina bilbarnstol på väg hem från Pajala marknad. :)


Hos gammelmormor och -morfar

Linus fick för första gången sitta i gräset och mysa här om dagen. Sedan lekte han med sin tio månader äldre andrakusin Benjamin. :)


Gunga

Jag, Linus, Molly, Marlene och Mathias åkte till Svanparken och tittade på kaninerna, fåglarna och svanarna förra veckan. Sedan lekte vi en stund i lekparken. :)