Nattens goda gärning

Igår kväll när jag skulle ut och rasta Molly vid elva-tiden, var det någon konstig rökluk i trapphuset. Jag rastade iaf Molly och när hon var klar lämnade jag henne in till Dennis för att kunna undersöka röklukten. Den var stakare ju högre upp man kom i trapphuset (vilket ju kanske inte är så konstigt eftersom att det ju stiger upp..). Jag såg iaf ingenting, men kände tydligt den där konstiga röklukten. Det var inte någon vanlig "det brinner"-lukt, men ändå rökig..

Hur som helst bad jag Dennis också gå ut och lukta för att jag skulle få bekräftelse på att jag inte var knäpp. :) Dennis kände också samma röklukt så jag bad honom kolla upp numret till Securitas. Jag ringde dem och en otrevlig stockholmare i andra änden malde på "vad handlar det om?" när jag undrade om jag hade kommit till Gällivare och sa att jag ville prata med någon här. Till slut kopplade han vidare mig till en tjej på Securitas larmcentral. Hon var mycket trevligare (och lät faktiskt som min kompis Sanna) och lovade att skicka ut någon från Securitas i Gve.

Efter kanske tio minuter hörde jag en bil köra in på gården och någon komma in i porten. Sedan kom det två brandbilar med blåljusen på och även en ambulans. Min mobil ringde och det var brandchefen (?) som stod i trappan. Jag öppnade våran dörr och han sa att han inte kände någonting och att allt var lugnt.

Jag är glad att de tog min anmälan på så stort allvar, så de kunde kontrollera varifrån lukten kom, för sån där lukt har jag aldrig förut känt, och att hela trapphuset luktade konstigt så där sent på kvällen var jättekonstigt! Dock kändes det jättedumt när brandchefen sa att han inte kände någonting och det hade blivit sånt där pådrag (med två brandbilar, ambulans och Securitas). Jag sa att jag hade ringt Securitas för att de luktade konstigt, men att det skulle bli sånt där pådrag trodde jag inte.

Som tur var kände de andra i skaran som kommit med brandbilarna/ambulansen/Securitas att det luktade konstigt. Det visade sig att brandchefen var täppt i näsan... :P Hela gänget gick upp för trapporna till våning 3 och 4 (vi bor på 2) och började försöka ta reda på vad det var som luktade. Jag stod i trappen hela tiden och lyssnade och svarade på frågor. De funderade om det bodde några äldre där uppe och det sa jag att det gjorde. De trodde att någon hade dött, att det var det som luktade. Sedan började de spekulera om någon hade kissat på sig..

De började ringa på dörrarna där uppe, men ingen öppnade (vad jag hörde). Jag hörde att brandmännen låste upp en dörr, men lukten kom inte därifrån. Till slut hittade de rätt dörr och låste upp den. Då hörde jag ambulanskvinnan ropa "(namn), bli inte rädd nu. Du har glömt plattan på". Det visade sig att mannen hade glömt plattan på och låg och sov. Dock hade det inte börjat brinna - än. Brandmännen tackade mig och sa att vi kunde gå och lägga oss för att det var lugnt nu.

Vilken jäkla tur att jag litade på min magkänsla och ringde! Här tidigare i veckan dog en 64-årig man i en lägenhetsbrand i Malmberget och jag hade det i bakhuvudet - att det kunde vara något farligt.

Lita på magkänslan, säger jag bara...


Kommentarer
Postat av: Sanna

Oj, vad läskigt! Vad duktiga ni var! Menar du att hon lät som mig? Det var inte jag i alla fall... :P

Postat av: Moster Lisette

Men JESUS vilken tur att du litade på snoken! Annars hade det kunnat sluta riktigt illa! Puss på dig.

2010-02-27 @ 22:15:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback