Fika och mys

Idag efter MVC åkte jag till mampaps och bestämde fika-träff med Simon där hos mamma och pappa. Efter en stund dök han upp och pappa var söt och fixade och donade för att bjuda på fika. En stund efteråt kom även Marlene dit för att igen gratta födelsedagspappa, fast med present, vilket varken hon eller vi hade hunnit fixa igår, men vi har ännu inte hunnit.... :S

Det blev fika med te, kladdkaka och grädde. Mamma och Putte hann också hem till fikat. :)

På kvällen kom Marlene förbi här hos oss och då slängde hon ihop scones som vi sedan åt tillsammans med te och mös framför teven när vi kikade på "Kniven mot strupen" och sedan "Extrema samlare". Vi hann med att spela lite "Geni" också.

Det var en helmysig dag med andra ord. :)

MVC

Idag var vi till MVC. Allt var bara bra med både mig och bebben (förutom mina små krämpor då).

Sf-måtten
8/7 -11 25 cm
28/7 -11 28 cm

Förra gången vi var till MVC, för tre veckor sedan, var den första gången barnmorskan tog sf-måttet. Sedan dess har det alltså varit en ökning med 1 cm per vecka. Bebisen följer kurvan bra, sa hon. :)

♥-slagen
9/6 -11 154 slag/min
8/7 -11 154 slag/min
28/7 -11 140 slag/min

Den här gången var det alltså lägre hjärtslag per minut. Bebben kanske har börjat lugna ner sig lite sedan förut, även om jag har svårt att tro det med tanke på hur otroligt mycket han/hon bökar runt där inne hela tiden. :) Fast å andra sidan kanske jag inte kände så mycket förut med tanke på hur hur liten bebisen har varit...

Min vikt
1/4 -11 (inskrivningen) 73 kg
18/5-11 71 kg (p.g.a. allt illamående)
8/7 -11 75,4 kg
28/7 -11 79,4 kg

Tydligen är min viktuppgång också bra. :)

Spjälsängen ♥


Visst är det mysigt i bebbens sovhörna? Vi har inte bäddat än, eller stoppat dit spjälskyddet, men det är ju ingen brådska med det. Guuud, vad jag längtar efter vårt lilla hjärta!


Och så en bild på den söta, rosa, solcells-ljusslingan som vi köpte på IKEA. Det blir ruggigt mysigt när det blir lite mörkare om kvällarna. :)

Grattis pappa!

Idag fyller pappa 48 år så vi har varit hos mormor och morfar och grattat honom. Det blev god, grillad mat och tårta till efterrätt. :) Mysigt med familjen. :)


Grabbarna satt ute och åt och girlsen satt inomhus. :)



Min enorma potion av supergod fläskfilé, potatisgratäng, beasås och sallad med tomat, rödlök, gurka och fetaost. :) MUMS!



Tårtdax :)



Mathias var lycklig över tårtan :)



Mormor var också glad :)



Patric och morfar spexade - som vanligt :D


Grattis pappa på din 48-års dag! :)


Söt mage?

Idag hade jag på mig min nya fina klänning som jag köpte under min shoppinghysteri-lycka på H&M's Mama-avdelning i Torneå här i början av månaden. Jag fick jättemycket komplimanger att jag var fin av folk som jag och mamma träffade på stan när vi var och handlade. Dessa personer sa också att jag har en söt mage - att den var rund och fin och att vissa gravida kan se ut som paddor, men att jag inte gjorde det, utan var jättefin med min söta mage. :D Och jag funderade, "eh, söt mage? Vad menar de med det?". Haha. För mig är det bara en "vanlig" gravidmage, om än något stor för sin vecka, men ändå. :)


Kolla in jättemagen. V.28 (27+2)


Sötmagen?


Klänningen är i alla fall söt... :)

Bulle i ugnen

Jag har gjort en egentryckt tröja. :) Mamma köpte en söt topp till mig på H&M i Eskilstuna och den tyckte jag passade perfekt till att stryka på tröjtrycket jag beställt från gladagrodan.se.


Trycket på tröjan :)



Jag i vecka 28 (27+1)


Önskelista


"Sweetpeace" babygunga från Graco som är utformad för att vagga barnet på samma sätt som när man gungar barnet i sin famn. Dessa otroligt fiffiga gungor har även lite häftiga knappar som man kan trycka på för att ställa in olika ljud som t.ex. hjärtljud. Dessutom kan man koppla in sin iPhone i den för att låta barnet vaggas till valfri musik. :) Tänk vad bra att kunna ha en sån här som avlastning ibland om man behöver diska, eller göra nånting annat där man behöver händerna fria. :)


Okej, lite billigare grejer önskar jag också. En av dem är en amningskudde. Det behöver absolut inte vara en med "Tummen", bara den är söt... ^^


Brio's "Vyssan lull"-tassar som sätts under benen på spjälsängen för att göra så sängen kan gungas och bebisen kan vaggas till sömns. :)

V.28

Jepp, idag är jag i vecka 28. Nu är det bara 12 veckor kvar tills dagen D. Det känns ganska konstigt ändå att jag snart är mamma på riktigt och på heltid eftersom jag än så länge bara är det genom mitt sätt att tänka och när jag känner av lillvännens bökande i magen. Men gud, så himla mysigt det ska bli!

Vet ni, jag har verkligen börjat bygga bo nu för att förbereda för bebben. Förra veckan stod jag och dirigerade omkring mina nära och kära att flytta och bära grejer och möbler åt mig och igår var min far här och borrade hål i taket och satte upp sänghimmeln ovanför spjälsängen som också är på plats. Jag ska lägga upp lite bilder sedan så ni får se hur mysigt det har börjat bli. ^^

Sedan förrförra lördagen, den 16 juli, har jag haft så jävulskt ont på höger sida av min ländrygg. Jag har inte kunnat jobba sedan den kvällen och var till slut tvungen att gå till läkaren i fredags där det konstaterades att det inte var ryggskott, som jag hade trott, utan att det var bäckenledsbesvär jag har. Han sjukskrev mig i två veckor, vilket är skönt, för nu har jag tid att i lugn och ro, utan att behöva stressa upp mig för att inte kunna gå till jobbet "imorgon heller", vila upp ryggen och hoppas för allt i världen att den ska "läka".

Grejen är den att jag har så himla ont i ryggen med vissa rörelser. Det kommer som ett knivhugg och låser ryggen ofta när jag sätter mig/reser mig upp, går, vrider mig, ändrar liggläge i sängen osv. De senaste dagarna har jag inte behövt gå ut med Molly eftersom hon drar så mycket att min rygg aldrig nånsin skulle bli bra om jag var tvungen att rasta henne. Istället har min moster Marlene eller Dennis gått med henne.

Idag har jag varit iväg och köpt ett "Support band" från Expo, som ska vara bra för magen och ryggen och stödja dem. Jag väntar nu bara på att mitt eget vetebälte (en vetevärmare på bälte) ska komma in i butiken så jag kan lämna tillbaka Lisens och börja ha min egen istället. De där bältena var verkligen superbra! Man kan ju röra sig när man har det, så därför har jag haft den när jag har varit iväg någonstans. Fast dessutom har jag fått låna en TENS-apparat från sjukgymnastiken nu i fredags. Den får jag ha i tre månader, alltså ganska precis tills jag ska föda. Den är också jättebra mot värken. Tur att det finns lite som lindrar smärtan när man inte får ta vanliga värktabletter osv.


Vetebältet från Lundmyr som är hur bra som helst för min ryggvärk. (Hade jag bara haft en bärbar micro med mig hela tiden hade det varit superbra...)


"Support band" från Cariwell


Beskrivning om Cariwell's "Support band"

99 dagar

Förresten är det bara 99 dagar kvar nu till BF, så något positivt finns det ju också att tänka på. :)

Smärta

Aj, aj, aj! Jag har så himla ont i ländryggen! Jag har haft så sedan ett-tiden idag. De senaste timmarna har jag knappt kunnat röra mig utan att det har huggit till och nästan varit som ryggskott. Även fast jag har tagit Alvedon och blivit insmord med Aloe Heat Loation på det stället som gör ont, så hjälper det inte. :( Jag märkte nyss på min sista insats att det till och med gjorde ont att köra bil - att växla och bromsa gjorde jätteont, för då var jag tvungen att ändra läge på högerfoten och det är just på ländryggens högra sida det gör ont. Aj, aj. Det är himla tur att det har varit en lugn dag på jobbet. Jag hoppas bara att ryggen blir bra tills imorgon (hur jag nu ska kunna hoppas på det, eftersom dagens vila inte har hjälpt ett dugg) då jag har två storstädningar inplanerade på mina insatser. Gosch.... Bara jag lyckas ta mig ur sängen.. =( Vi får hoppas på ett mirakel...

100 dagar

Nu är det bara 100 dagar kvar tills vårt lillhjärta är beräknat att komma ut. Gud, vad tiden har gått fort! Jag längtar så himla mycket efter att bli mamma på riktigt nu att jag knappt kan hålla mig längre. :)

Jag tycker att det var nyss jag kollade på gravtestet på morgonen där i februari och upptäckte att jag var gravid. Tiden har ju bara rusat fram sedan dess! Jag trodde aldrig att det skulle gå så här fort, med tanke på vilken pärs jag har haft hittills med graviditeten, speciellt med illamåendet. Men här är jag nu. Bara 100 dagar kvar... Åååh, så myysigt allt känns! :) ♥

Malin på besök

Malin var här och hälsade på i några dagar och vi hade jättemysigt. Det blev en fika på stan, en tripp till Dundret mitt i natten, en tripp till Abisko med Dennis, Molly och Simon för att se på Lapporten (som irriterande nog gömde sig helt och hållet i dimman just då), en sväng till Kiruna för att kika på festivalen som just dragit igång, Singstar och lite annat mys. :)

 


Jag, Molly och Malin på Dundret i midnattssolen.

 


Malin och Molly blev riktiga myskompisar till slut. :)


Barnvagnen

Här är barnvagnen vi köpte av en tjej i Piteå via Blocket.se. Det är en Brio Happy duo 2008 med en grön liggdel och en rosa sittdel. Med följde även regnskydd och en fotsack som passar till sittdelen. Vi är jättenöjda med köpet. Vagnen kostade 3200 kronor och då fick vi den även hemlevererad av säljaren. Toppenbra!

 


Liggdelen

 


Vagnen i hopfällt läge. Ser ni att hjulen far ihop för att göra mindre plats när man fäller ihop den?

 


Sittdelen

 


Fotsacken till sittdelen.

 


Regnskyddet som passar till både sitt- och liggdelen.


Presenter!

Kolla in vilka otrooooligt söta små babyskor som Malin har sytt till vår lilla bebbe.

De båda supersöta paren babyskor som vi fick av underbara Malin och hennes Raoul.



Det ena paret. Dessa är gjorda med ulltyg, så det ska vara lite varmare.



Och de lite svalare skorna. :) Vi har verkligen toppenkompisar!



När jag fyllde år gav Malin och Raoul de här fyra nya plattorna till min Cult-ljushållare (som jag för övrigt fick av dem förra året när jag fyllde år). :)


Shopping


Vi har investerat i ett ljusblått Mammut-bord och två solgula Mammut-pallar under vårt IKEA-besök i lördags. :)

 


Eftersom IKEA slutade sälja dessa lekmattor lagom till att vi behövde köpa en, hittade jag denna på Tradera och fick hem den under förra veckan. :) Inklusive frakt kostade den bara 87 kronor. Vilket kap va? :)

 


Vi köpte lite nya, tåliga leksaker till Mollan också när vi ändå var i Haparanda och hade möjlighet att gå på Djurmagazinet.

 


Ett armband som jag beställde till min kompis Linnea som fyller år samma dag som mig. Fin va?


V.26


V.26 (25+7), idag, ser jag ut så här :)


V.25


V.25 (24+5)