Tapetseringsproblem

Äntligen är köket nästan helt färdigslipat. Åh, så skönt! Vi har lånat en slipmaskin, som man kopplar in i dammsugarmunstycket, av Dennis pappa, och när man slipar med den skakar hela kroppen, väggen och allt runt omkring, typ. Haha. Men den här gången har jag erfarenhet av slipmaskiner, så nu spänner jag inte nacken som jag gjorde när jag skulle slipa köksbänkarna tidigare, för då fick jag en väldans stel nacke. :S

Vet ni när jag la mig igår? Typ halv fyra inatt. :) Jag var hos Jessie från typ halv nio till elva och sen när jag kom hem drog jag och Dennis fram spisen och städade där bakom. Sedan spenderade jag de två kommande timmarna med att sätta plastfilm över köksbänkarna, för att de var så slitna. Nu ser det jättefint ut i köket, iaf i kokvrån, inte resten av köket, för där är allt upp och ner i och med tapetseringen. :)

Skit! Alldeles nyss ringde mamma och sa att hon fortfarande har huvudvärk och inte kan komma och hjälpa mig att tapetsera idag. SKIT!! Happ, då får jag fixa det själv. Dennis är ju på ombesiktning av bilen nu, och klockan fyra börjar han jobba. Fan. Jag åker till sthlm 6.05 imorgon på morgonen så jag kan inte jobba länge ikväll och inte alls imorgon eller nåt på en hel vecka. SKIT! SKIT! SKIT! SKIT! SKIT!

Jaja, då är det bäst att jag skyndar mig att blanda tapetklistret så jag blir klar nån gång. Sedan måste jag tillaga den stirrande laxen också. Bläsch! =(

Utan framsteg

Fy sjutton vad irriterad jag är att vi aldrig får klart tapetseringen i köket och i vardagsrummet. Det är alltid massa annat "viktigt" som kommer emellan; typ matcher i alla möjliga sporter hela tiden :P Äh..

Det sägs att man inte ska tapetsera tillsammans med sin partner för att man visst brukar vara nära att slå ihjäl varandra under tapetseringen.. Och jag och Dennis har inte ens börjat tapetsera än, vi är fortfarande på grundarbetet med tapetrivning, spackling och slipning, och vi håller redan på att bli galna på varandra. Snart har vi nog rivit ut varandras ögon. Fyyyy fasen!

Nyss gick jag in i köket för at tgöra en smörgås och te till mig, för jag har inte ätit någonting idag. Då kände jag iaf på laxen som tinar på diskbänken och upptäckte att laxen (som är filéad) stirrar på mig! UÄÄÄÄ!! Den har kvar huvudet och ögonen! Borde inte "filéad" även mena att huvudet och annat äckel är borta? :P Dennis får då ta och fixa det där när vi ska slänga in den i ugnen, för jag tänker då inte röra den där läbbiga saken! Hoja!

Jag är så irriterad över att vi inte gör några direkta framsteg med renoveringen här hemma. Idag är det ju första advent och jag vill ju kunna julpynta och göra det julmysigt. Vi har inte ens tänt första ljuset i adventsljusstaken eftersom vi inte kan ta fram några grejer förrän åtminstone köket är klart. =( Och jag åker till sthlm på tisdag morgon och blir där en vecka, så då kan ju inte jag göra någonting. Och julen väntar ju inte på att vi ska få i ordning här innan den kommer.. =(

Nu måste jag slänga i mig den där mackan, för det kommer ta tid innan vår ugnsstekta lax, pressade potatis och rödroms-creme fraishe är klart.. (Precis som väggarna :P )

Lite uppdatering

Vet ni vad jag håller på med just nu? Jag klev upp för typ 40 minuter sedan (inte så konstigt eftersom jag nuförtiden aldrig kommer i säng innan det är morgon...) och nu håller jag faktiskt (håll i er nu) på att laga mat! What?! Nej, jag är inte direkt känd för att äta någonting längre.. Hoja.. Jag har typ levt på en macka ibland, de senaste dagarna... =S Men nu håller jag iaf på att koka ris som jag ska ha till räkwoken i kokos som jag har gjort för länge sedan och nyss tagit fram från frysen. :)

Idag är värken (efter vaccinet i tisdags) i armen mycket bättre. Jag har faktiskt kunnat sova (!), vilket jag inte kunde igår natt... Nu hoppas jag att jag kan fixa lite med väggarna här eftersom vi ju ska hinna tapetsera i köket och vardagsrummet/sovrummet innan jag åker till Stockholm på tisdag. Japp, jag ska till huvudstan och hälsa på moster, minikusinen och farbror och andra minikusinen och så klart mosters och farbrors respektive. :) Men jag ska också träffa Malin på fredag för vi och två av hennes kompisar ska gå på konsert på Hovet. Vilket band som spelar? Backstreet boys. :) Nostalgitripp :) hihi. Det kommer att bli skitkul! :)

Nej, nu ska jag ta och äta min mat innan jag tappar motivationen igen. :)

Pussokram

Ska folk behöva dö innan allvaret inses?

Vad är det för jävla skit, Gällivare Kommun?! Det är så fruktansvärt dåligt plogat på vägarna här så man blir mörkrädd! Hur kan ni låta det vara så jäkla spårigt och oplogat? Fan, man kan ju inte styra bilarna när man kör för att man sitter fast i spåren. Ska folk behöva dö innan ni tar er i kragen och lägger mer resurser på underhållningen av våra vägar?!

Min kusin, (måste tilläggas:) som är en mycket bra bilförare, körde av sin väghalva idag, på grund av det spåriga underlaget. Hon åkte över på andra sidan av vägen, snurrade runt med bilen och krockade i ett broräcke över en gångtunnel. Allt på grund av att ni är så jävla dåliga på att underhålla vägarna här!

Ironiskt nog hade hon just hämtat och lånat sin morfars (min farfars) bil för att den har mycket bättre vinterdäck än hennes egen. Hon ville vara säkrare på de här dåliga jäkla vägarna. Och ja, hon körde lugnt ändå! Och vad händer? Jo, hon kommer ca 500 meter med den och krockar.

Och civilkuraget för de förbipasserande bilarna existerade inte över huvudtaget! Inte en enda jävla bilist stannade och kollade hur det var med henne! Inte nån, trots att hon hade kört över på motsatta väghalvan och kört in i broräcket. Ingen bil som körde förbi kollade hur hon mådde. Ingen! VA?! Är det inte så att man får skämmas, eller vad? Vad är det för jävla skit när man inte tar reda på hur det är med någon som precis har varit med i en olycka? Det är till och med LAG på att man måste stanna om en olycka inträffar. Och ändå stannade ingen! Vad är det för fel på människor?!

Fy fan vad jag känner mig besviken på kommunen som inte tar hand om våra vägar och på bilisterna som inte ser efter sina medtrafikanter!

Ny favorit

Det här är en sån himla bra låt som jag inte ens visste existerade innan förra fredagen när Mariette framförde den i Idol. Den är jättefin med Patti Smith också, men Mariette har något speciellt. :) Jag hoppas att hon vinner hela Idol 2009. Jag kommer absolut att köpa hennes album om hon släpper ett. :)


 

 

Mariette Hansson - Because the night

 

Take me now baby here as I am 
Hold me close, try and understand
Desire is hunger is the fire I breathe
Love is a banquet on which we feed

Come on now try and understand
The way I feel when I'm in your hands
Take my hand come undercover
They can't hurt you now,
Can't hurt you now, can't hurt you now

Because the night belongs to lovers
Because the night belongs to lust
Because the night belongs to lovers
Because the night belongs to us

Have I doubt when I'm alone
Love is a ring, the telephone
Love is an angel disguised as lust
Here in our bed until the morning comes
Come on now try and understand
The way I feel under your command
Take my hand as the sun descends
They can't touch you now,
Can't touch you now, can't touch you now

Because the night belongs to lovers
Because the night belongs to lust
Because the night belongs to lovers
Because the night belongs to us

With love we sleep
With doubt the vicious circle
Turns and burns
Without you I cannot live
Forgive, the yearning burning
I believe it's time, too real to feel
So touch me now, touch me now, touch me now

Because the night belongs to lovers
Because the night belongs to lust
Because the night belongs to lovers
Because the night belongs to us

Because tonight there are two lovers
If we believe in the night we trust
Because tonight there are two lovers
Because the night belongs to love
Because the night belongs to lovers
Because the night belongs to us


När alla vännerna gått hem



Gyllene Tider - När alla vännerna gått hem


När alla vännerna gått hem
och festen är slut för länge sen
och man ligger ensam i sin säng
När alla vännerna gått hem

När alla vännerna gått hem
och dörren har stängts igen
och mörkret det skrämmer igen
När alla vännerna gått hem

Då börjar man tveka att ta nya tag
Ensam i världen, här är jag!
Är jag stark eller svag?
Det spelar ingen roll...
Det spelar ingen roll

När alla vänner är som ljus
När varje sekund känns som en minut
Och när man inte hittar ut
När alla vänner är som ljus

När alla vänner är som ljus
Ljus som brinner ut
När varje veke bär en knut
När alla vänner är som ljus

Då börjar man tveka att ta nya tag
Ensam i världen, här är jag!
Är jag stark eller svag?
Det spelar ingen roll...
Det spelar ingen roll...
Det spelar ingen roll

Simon, Ania, Malin, Linnea och Sanna: Jag saknar er!