Vända sig

Vet ni vad duktig Linus är? Han har redan för tre dagar sedan (den 12/11) lärt sig att vända sig från mage till rygg. :) Gud, vad duktig han är! :) Jag vet inte hur snabbt de brukar lära sig sånt, men jag tycker hur som helst att det är jättehäftigt att han redan kan det. :)

Imorgon blir Linus 1 månad. Gud, vad tiden går fort! Tänk om hans första leende kommer då? Det hade varit häftigt om det kom just på 1-månaders dagen. :) Imorgon ska vi trycka hans hand och fot i lera till en fotoram med avtryck. Den presenten fick han av sin morfar Ove och Mona. Det blir kul att ha ett minne från just den dagen. :)

Vet ni? Jag lyckades faktiskt gå iväg till min mormor och morfar med barnvagnen, Linus och Molly idag. Det var inte alls så svårt när vi väl hade lyckats ta oss ner för trapporna här hemma (vi hade ju liggdelen till vagnen med bebis i, hund i koppel och skötväska att ta ner för två trappor) och lyckats smita förbi Mollys pinnar utanför porten. Sedan gick det jättebra, faktikst. Ja, iaf ända tills vi kom till området där mormor och morfar bor, för då började Mollsan dra som en galning eftersom hon förstod vart vi skulle och ville dit fortare än fortast. :D

Puss puss

Tröttis

Idag har min lillkille varit såå trött! Efter BVC på morgonen (för oss är halv tolv morgon nuförtiden) hämtade vi Molly från morbror Putte och åkte iväg till gammelmormor och gammelmorfar. Där myste vi med gammelmormor och gammelmostrarna Marlene och Micaela. Molly fick leka av sig ute på gården tillsammans med Leo och Lucas, fast de var som vanligt inte direkt sugna på att leka med henne, men inte brydde hon sig om det. :) Förresten var Leo så söt, för när Linus blev hungrig och ledsen stod han precis bredvid oss, där vi satt i soffan, och tittade oroligt på mig. Sedan sprang han till Micaela och ställde sig mot henne och menade liksom "mamma, valpen gråter, gör nåt!". :) Söta, omtänksamma hundar. :)

Det var inte helt lätt, men inte heller så svårt som jag trott, att ta skötväskan, Linus i babyskyddet och Molly i koppel mellan lägenheten och bilen, så det var himla skönt att få reda på det. Då vet jag att vi inte är helt fast här hemma om dagarna. Nån dag kanske jag är modig nog att ta ut båda mina småttisar ut på barnvagnspromenad. :)

En stund efter att vi hade kommit hem från min mormor och morfar och även Dennis hade hunnit hem från jobbet gick jag och Linus och vilade i drygt en timma. Det var så skönt! :) Och nu ikväll har Linus sovit i flera timmar på amningskudden i min famn. Tänk om han hade kunnat göra sånt på natten också! :) Men jag tror att det är Minifom-dropparna som gör susen - tillsammans med lite nya intryck från besök vi gjort. :)

Nu ska jag också gå och lägga mig. Dennis och Linus ligger redan i sängen och håller på att somna. :)

Förresten har jag ingen aning om det jag har skrivit nu; alltså hur texten är utformad och hur jag har uttryckt mig. Jag är inte så himla "med" just nu, så det kanske låter helskumt, men det får ni ta idag.

Kram o gonatt

4 veckor

Idag är lilleman hela fyra veckor gammal! :) Alltså, jag säger bara det, att tiden går fort! Så himla fort! Jag tycker att det är nyss jag såg på stickan att jag var gravid och nyss jag var på förlossningen. Herregud, vad tiden rusar iväg.

Imorgon ska jag och Linus till BVC och träffa Else. Vi har tid där 11.30 och jag är lite småorolig över att vi inte riktigt kommer att hinna. Vet ni hur svårt det är att passa tider med en sån här liten knodd? Allt tar liksom längre tid än vanligt: helt plötsligt är han hungrig och måste ammas, för annars blir han inte tyst, eller så spyr han ner hela sin outfit och även min då (såklart) så vi måste byta om, eller så har han en full blöja som måste bytas... Även om man har god tid på sig för att hinna i tid till något, så är det alltid någonting som kommer ivägen. Alltid. :D Men de på BVC är väl säkert vana. Jag tror vi får börja vid sju-tiden för att hinna.... :S

Idag är det farsdag. Första farsdag för Dennis. Linus hade fixat en present och gjort ett grattiskort till sin pappa. Duktigt va? :) Just nu ligger lillkisen här och knoppar medan jag passar på att blogga lite under tiden som Dennis är och hämtar pizza till oss. Mums! :) Jag är dödshungrig!

Ååh, han är så fin, vår lilla skatt! :) Underbarast i världen! Gud, vad jag älskar honom mycket! ♥

Knorr, knorr..

Det blir ingen berättelse nu ändå. Linus blev plötsligt jätteledsen igen, så det är bara att försöka trösta honom i famnen och kanske ge honom en slurk. Håll ut! :)

11-11-11

Idag var det mycket ettor i datumet. Vissa säger att det skulle innebära tur/att något speciellt skulle hända när datumet är så speciellt, men här i mitt liv har det inte varit någonting utöver det vanliga.

Just nu är Dennis på galej med sina postis-kollegor och jag, Linus och Molly är här hemma (som vanligt, vill jag säga) och tänkte mysa, fast då har lilleman varit rätt ledsen och mysandet har istället blivit en massa tröstande. Puh! Jag hittade visst en lugnande lösning för Linus nu. Vaggan fungerade inte, men gungan som vi har lånat av faster Therese var visst väldigt skönt just nu. Men det betyder inte att gungan kommer att fungera som tröst nästa gång.. Man får vara himla påhittig och tålmodig med en sån här liten en, men dock skulle jag aldrig någonsin byta bort det här. Linus är det bästa som hänt mig! :) ♥

Jag undrar om jag kanske skulle ta och skriva den där förlossningsberättelsen nu... ;) Förresten har alla i vår föräldragrupp fått sina bebisar nu. Vi var sju par, Linus föddes som tvåa i gänget. Det blev sex pojkar och en flicka. :)

Linus ♥


Här är han äntligen; vår lilla prins Linus - världens finaste kille :)

Född: 2011-10-16 kl. 12:22
Vikt: 3760 g
Längd: 55,5 cm (!)

Så snart jag känner att jag har tid ska jag skriva den efterlängtade förlossningsberättelsen, men tills dess får ni nöja er med det här inlägget och kanske någon bild eller så senare. ;)

Idag är lillvännen redan 3 veckor gammal och igår hade jag och Dennis varit tillsammans i 6 år. Tiden går himla fort när man har roligt! ♥

Pussokram hälsar Linus!

Och vinnaren är...

... MARLENE!!! :) Grattis till den eviga äran och glansen att sola sig i ;)


Anki
pojke 7 oktober

Mathias
pojke 15 "oktember" (oktober)


Marlene
pojke 16 oktober

Annica flicka 16 oktober

Tobias pojke 17 oktober

Mormor pojke 18 oktober, 3120 g, 51 cm

Jag flicka 18 oktober, 3562 g, 49 cm

Norsken flicka 19 oktober, 3864 g, 50 cm

Micke pojke 19 oktober

Eleonor flicka 19 oktober

Vega flicka 20 oktober

Krolle pojke 21 oktober

Siv flicka 21 oktober

Mamma pojke 21 oktober, 3240 g, 50,5 cm

Patric flicka 22 oktober

Jessie flicka 22 oktober, 3900 g

Pappa O. flicka 22 oktober, 2900 g

Elina flicka 24 oktober, 2900 g, 50 cm

Pappa C. flicka 25 oktober, 3100 g, 49 cm

Maggie flicka 25 oktober, 3600 g, 50 cm

Pontus pojke 25 oktober

Kaddi pojke 25 oktober

Sofie flicka 26 oktober, 3900 g, 51 cm

Dennis pojke 30 oktober, 3600 g, 47 cm

Therese pojke 30 oktober, 3562 g, 52 cm

Lisette flicka 30 oktober, 2870 g, 49 cm

Tomas flicka 6 november