Slow down

Linnea hade den här låten på sin blogg. Den stämmer verkligen in på mig och jag vet några till som nog känner samma sak. Grejen är bara den att jag aldrig tar vara på mig själv, tar det lugnt och bara är... Det är väldigt svårt att inte vara perfekt hela tiden. Men det svåraste är att inse att jag inte är någon superhjälte och att jag inte klarar allt.

Slow down, you crazy child
you're so ambitious for a juvenile
But then if you're so smart, tell me
Why are you still so afraid?

Where's the fire, what's the hurry about?
You'd better cool it off before you burn it out
You've got so much to do and
Only so many hours in a day

But you know that when the truth is told..
That you can get what you want or you can just get old
You're gonna kick off before you even
Get halfway through
When will you realize, Vienna waits for you?

Slow down, you're doing fine
You can't be everything you want to be
Before your time
Although it's so romantic on the borderline tonight
Tonight...

Too bad but it's the life you lead
you're so ahead of yourself that you forgot what you need
Though you can see when you're wrong, you know
You can't always see when you're right. You're right

You've got your passion, you've got your pride
but don't you know that only fools are satisfied?
Dream on, but don't imagine they'll all come true
When will you realize, Vienna waits for you?

Slow down, you crazy child
and take the phone off the hook and disappear for a while
it's all right, you can afford to lose a day or two
When will you realize, Vienna waits for you?

And you know that when the truth is told
that you can get what you want or you can just get old
You're gonna kick off before you even get halfway through
Why don't you realize, Vienna waits for you
When will you realize, Vienna waits for you?

Billy Joel - Vienna


Allas favoritmat?

Ända sedan jag fick den där "mina  vänner"-boken har alla som skrivit i den skrivit att deras favoritmat är palt. :) Lite kul faktiskt. Fast för mig är det inte palten som är i topp, utan hm... kanske kycklinggryta? :) Idag har jag och Dennis iaf gjort palt. Den blev lyckad, även fast det var första gången jag gjorde palt själv. :) När vi böjd på palt till våra söderifrån-kompisar innan vi flyttade upp igen, så var det Dennis som gjorde det. Vi orkade inte göra glutenfritt också när vi bara hade en kastrull kvar typ..

Snart är helgen slut och det är dags för jobbet igen. Det har faktiskt börjat bli riktigt kul på jobbet. Att vara på dc är inte alls farligt längre. Mitt i allt har jag bara kommit in i rutinerna och kan göra grejer på egen hand och jag känner mig inte utanför bland personalen heller. Mycket beror på Fe - en 43-årig filippin som är jättesnäll och söt. :)

Vet ni? Det är konstigt. Jag och Dennis har städat helka förmiddagen - fram tills Mathias och Putte kom hit - och ändå ser det hur rörigt som helst ut. Och nej, killarna har inte stökat någonting faktiskt :) Nej, utan det har liksom bara inte börjat se städat ut ännu. Det är ganska skumt tycker jag, som vi har plockat och rensat och sorterat och allt annat man kan tänka sig... Voj voj...

Jag var nära på att nästan boka några resor idag. Haha. Så där väääldigt spontant. :) Jag tänkte boka en till Linköping för att hälsa på Malin och Sanna och en till Kalmar för att hälsa på Linnea och så en till Gdansk i Polen för att hälsa på Anja. Helt utan att ha pratat med någon av er! Haha. Men ta det lugnt, det blev inte ändå. Men senare under året blir det absolut, om jag får förstås ;)

Pussokram

Mera jobb :)

Yes! Jag fick fortsätta på den rad jag gått på sedan den 17/10. Nu har jag ett vikariat t.o.m. den 28/11 och även det kan förlängas sedan. :) Det är tur för mig att den här kvinnan är sjuk, så jag får jobba. :)

Jag kommer nyss från jourmottagningen på sjukhuset. Jag har varit där med Jessie i eeeevigheter! Vi satt där i över två timmar! Gud, så trist det var!! Det är tur för henne att hon har en så snäll kusin som mig :) När vi väl fick komma in till läkaren gjorde han någon sorts healing på henne. Det såg ut som att han inte gjorde någonting alls, för han rörde inte henne, men hon kände minsann hur han vred på benen och sånt där. Haha, jag trodde han var knäpp, för jag SÅG ju att han inte gjorde något! :D Vet ni hur svårt det är att inte börja asflabba i såna situationer? Det vet jag! Jobbigt som bara den, kan jag tala om. :) Sedan kom resultatet av hans konstiga undersökning - hon har fått en whiplashskada i ryggen och ner mot benen... :( Och det ska man bara acceptera och leva med. :P Ja, man kunde visst gå på healing och akupunktur och sånt där, men det fanns inget annat man kunde göra.... :P Stackarn.... :(

Jag är utan bröd. Måste baka. Suck...

Hallonsmootie

Mums! Just nu sitter jag framför datorn i pyjamas, världens mjukaste morgonrock, duntofflor och ett smootieglas bredvid. :) Jag slutade nyss jobbet och var lite hungrig och bestämde mig därför för att vara lite duktig och äntligen använda den där himla vaniljyoghurten som jag köpt för eeevigheter sedan. :) Så nu har jag och Dennis smootie så det räcker till morgonen också.

Det är så skönt! Jag har äntligen jobbat klart för i helg och börjar inte förrän på tisdag igen (om jag nu får fortsätta på den här raden jag gått på tills idag, för jag tror hon som egentligen går på raden ska vara sjukskriven ännu längre och då blir det nog inga problem). Jag ska ringa till vakansen imorgon och höra. :) Känns skönt att ha en bra inkomst iaf när det är 100 %.

Gud, så skönt det blir imorgon när jag är ledig. :) Tror jag ska ta itu med lite praktiska grejer hemma... Kanske slipa bänkskivorna? :) Vi får se.

Åh, vet ni vad jag har gjort idag? Jag har strukturerat upp en lista över julklappar jag ska ge till folk - och presenter till alla sjuttonmiljoner personer jag känner som alla verkar fylla år i samband med julen när man inte har några pengar över egentligen... Morr på er! :) Jag har kommit på vad jag/jag och Dennis ska ge till nästan alla :) Det svåra är mina äldre småbrorsor och Dennis brorsor... Ja, och Simon.. Alla pojkar... Fy fasiken :D Tänk att det alltid är så himlars lätt att komma på vad tjejer ska få.. men killar! Fy fasiken! :D

Nej, nu ska jag göra något vettigt istället :)

Pussokram

Stämmer det?

Jag gjorde ett personlighetstest, efter att sett länken på Malins blogg... http://se.41q.com

Din personlighetstyp:

Bestämda och uppriktiga. Födda ledare. Utomordentlig förmåga att förstå övergripande organisatoriska problem och finna hållbara lösningar. Intelligenta och allmänbildade, ofta mycket bra talare. Värderar kunskap och kompetens och har inget överseende med ineffektivitet eller dåligt organiserad verksamhet.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, VD:ar, organisationsgrundare, affärsföreståndare, chefer, entreprenörer, domare, advokater, jurister, datakonsulter, universitetslärare, politiker, kreditrådgivare, fackrepresentanter, marknadschefer, banktjänstemän, systemanalytiker, forskare.

Haha, jag är ju en jäkel på att vilja planera allt och älskar att organisera grejer, så haha, visst skulle jag kanske inte ha "överseende med ineffektivitet eller dåligt organiserad verksamhet" hahaha. Ja, bra talare, hoppas jag, för andras skull, att jag är, eftersom jag älskar att prata - helst inför mycket folk - och pratar myyycket. :)

Men hörrni... universitetslärare.... nja.... Jag funderar ju på att ta lågstadiet... :S voj voj.. Fast visst skulle jag säkert passa som chef eller så :) men absolut inte som de där andra konstiga yrkena jag matchade med :) haha.. konstigt.. Malin och jag är väl ändå inte såå olika, eller? Det trodde jag iaf inte. Hon fick fram massa massa bra grejer: pålitlig, kreativ, värdesätter andra osv. medan jag bara ska ha kontroll över allt - enligt det här. haha. Och hon fick minsann bli lärare för de lägre åldrarna... ojoj.. Ja, det är bara att inse, Therése, du är ett kontrollfreak som inte alls bryr dig om andra - absolut inte de som inte jobbar bra. hahaha :D

Träffade testet heelt rätt, eller kanske bara lite? :D Vad säger ni? Ärligt nu! (ni kan alltid hamna på min svarta lista om det blir svar jag inte gillar - jag är ju född till ledare som lätt kan få er bort från världen) :D :D


Skit också!

Jag fick inte jobbet som utbildningsassistent.. Skit också! Jag var visst med i slutstriden, sa hon som skulle anställa, men fasen också.... Det där jobbet hade passat mig perfekt, verkligen!

Just nu känns det som att jag bor på jobbet. Visserligen var jag ledig igår, men annars har jag jobbat kväll hela veckan och jobbar även 20 timmar nu i helg... Tungt som bara den, även fast jag trivs och så, men ändå, det är jobbigt att jobba så mycket iaf. speciellt när jag inte haft en enda ledig kväll som jag kunnat göra något kul på med någon kompis eller så. Inte ens när jag och Dennis firade tre år här i onsdags, hade vi möjlighet att göra något speciellt.. Så det var lite trist..

Idag var det manifestation mot våld här på stan. Jag hängde ut från jobbfönstret när ett fackeltåg på ca 700 pers tågade förbi längs storgatan. Det var fint. :) Nyss när jag kollade på text-tv stod det på startsidan "Fackeltåg mot våld i Gällivare". Hemskt som det är, förstår nog hela Sverige varför... Det var med på lokal-tv också, fast det var inte lika häftigt som text-tv. haha.

Om ni vill åka billigt med tåg i januari såg jag nyss i min mail att sj-prio-medlemmar som är under 26 reser för 25 kronor alla sträckor då. Wow :) Så skynda er på att boka :) Jag däremot, är spyless på att åka tåg, så det så :)

Strax ska jag hoppa i säng. Jag mår inte riktigt bra nu. Tror jag håller på att bli förkyld.. Hugaligen.. Men upp och jobba ska jag iaf - absolut hela helgen. Det är ju bra ob ;)

Pussokram

Några hundringar fattigare..

Jag har just betalat lite räkningar.. Det är faktiskt alltid lika tråkigt att se den totala summan av alla ens måsten och begär som kommit på faktura... Jag längtar såå till lönen den 27:e.... Men det känns låååångt borta!

Idag var jag till ögonläkaren som kollade igenom mina ögon sedan smällen av min jacka.. Hon sa att de såg bra ut nu och att det inte är någon risk att näthinnan lossnar längre. Puh!! Skönt att höra! Efter jag varit där åkte jag till mamma och pappa och åkte med mamma för att skjutsa Tia till dagis. :) Sedan tog vi tillfället i akt och åkte och handlade lite. Först på Ica och sedan på Dollarstore som hade öppet för första dagen sedan det där.... Där var stämningen väldigt dov och vi tyckte det kändes så jobbigt så vi åkte därifrån ganska snart... Stackars personal som mist en medarbetare på ett sådant hemskt sätt och ändå måste arbeta...

För en stund sedan har jag bakat lite havrebullar (bröd) till mig. De blev faktiskt jättegoda. :) Nu väntar jag bara på att de ska kallna så ska jag kila iväg till jobbet sedan. :)

Hare så bra :) Pussokram

Dyster stämning här

Det är jättedyster stämning här i Gällivare sedan det senaste... Senare under dagen fick vi veta namn på de inblandade och rätta åldern.. Hon var bara 19 och han 23.. När jag och mamma mot eftermiddagen skulle till Dollarstore var det stängt "med respekt för en av våra anställdas bortgång" och då klickade det för mig! Då kom jag på vem hon var. Han visste jag redan när jag hörde namnet. Han gick två klasser över mig på låg- och mellanstadieskolan och på högstadiet var han tillsammans med en av mina klasskompisar.. Usch, det känns så hemskt att det har varit så nära liksom...

Idag kom Dennis hem. Och så fort vi kom hem till oss, så somnade han. Hans småsystrar var här nyss och de kollade på Shrek 3, drack te med mig och åt upp nästan alla kakor i min kakburk. Haha. Nåja, det gör ingenting alls, för de är de enda som velat ha kakor. :D

Jag tror det blir en tidig kväll för mig också. Fast jag måste nog väcka den här kisen på en stund, annars är han nog vaken hela natten..

Jag är hungrig.. Måste nog gå och fixa någonting att äta...

pussokram

Gällivare, jag skäms!

Fy fan, vad overkligt! Inatt har en 20-årig tjej blivit mördad av en 30-årig man. I Gällivare! Va?! Vart fan är vi på väg?! På mindre än två månader har Caroline, 29, blivit bortförd och brutalt mördad här av en man härifrån OCH NU det här!! Det är inte sant! Det är så man skäms över att vara gällivarebo! Aldrig hade man väl kunnat tro att såna här grejer skulle hända här i lilla Gällivare under så jäkla kort tid!!

Det är fruktansvärt! Jag skäms jättemycket! Inte fasen tror jag att någon av mina kompisar från söder vågar komma hit och hälsa på när varenda kotte verkar bli mördad här! Jessie ringde och väckte mig klockan tio och jag hann precis slå på tv4-nyheterna RIKSNYHETERNA för att höra om det! Det är så jävla pinsamt att Gällivare hamnar på kartan för att det bara sker en massa mord här, på skitkort tid! Vad fan ska folket i övriga Sverige tro om oss här? Att det bara är en liten plutt på kartan där alla blir mördade? Det är såå pinsamt! Tänk jag och Dennis, som precis har pluggar klart ett år i Linköping och tagit studieuppehåll, efter att stolt ha berättat för alla där om att Gällivare finns och nu det här! Tror ni inte att de förknippar oss med Gällivare!? Jo, det gör de! För varenda gång jag hör talas om Västerås, tänker jag på Sanna, om Västervik tänker jag på Jesper, om Borås på Maja och Christian, om Varberg på Miranda och Tobias, om Östersund på Emma, om Kristianstad på Christine, osv. DET ÄR SÅ! De tänker nog på oss också. Och det är ju jääättebra!

På knappt två månader har två kvinnor blivit mördade här. I GÄLLIVARE!!

Och tänk jag, som varit så stolt över Gällivare att vi äntligen har tagit tag i grejer här och börjat göra fint här. Som i förrgår när Storgatan hade nyinvigelse efter renovering och när Dollarstore har kommit hit, när de sak bygga ut Coop och för att någon till grej kommer dit bort till Malmheden.. Jag som till och med tänkte skriva en insändare i NSD för att jag var så stolt. Men nu, nu törs man inte ens säga att man är härifrån!

Det är så jävla pinsamt och samtidigt så fruktansvärt otäckt! Tänk, vad lilla Gällivare har förvandlats till. Nu törs jag  verkligen inte ens gå hem de dryga tvåhundra meterna från jobbet om kvällarna. Vad som helst verkar ju kunna hända här. Det är som att folket här har fått blodad tand och tror att det är okej att ta till våld om det inte får som de vill. Så jävla obehagligt!! 

Jag är rädd för vart det håller på att gå...


Skönt med helg

Idag vaknade jag klockan tio, en timma innan min mobil skulle väcka mig. Det var skönt, för jag var så pigg då. Vid tolv promenixade jag till mamma och pappa iklädd jeans, långkalsonger, topp, kofta, halsduk, vantar, mössa, täckbyxor och kappa. Det är kallt! Nu är det nästan 13 minusgrader... Brrr!

Jag och mamma satt och scrappade hela dagen och nyss bjöd de på mat - kyckling, pommes frites och currysås. Mmm! :) Direkt efter det fick jag skynda mig hem och plocka lite eftersom Jessie kommer på en liten stund. Jag hann faktiskt dammsuga också :)

Jag ska försöka få henne att vilja kolla på "Sex and the city - the movie" med mig, för jag är riktigt sugen på att se den. :)

Usch, imorgon borde jag verkligen ta itu med resten av lägenheten. Plocka ännu mer och diska de stora grejerna.. De har stått och luktat illa i evigheter.. men jag har bara inte orkat fixa det... Jag måste göra fint iaf innan Dennis kommer hem på måndag, så jag har bara imorgon på mig eftersom jag jobbar morgon på måndag...

Pussokram